affakkelen-shell-moerdijk
affakkelen-shell-moerdijk (Foto: )

BASF fakkelt komende weken meer dan normaal

OSSENDRECHT - De afgelopen dagen en komende weken wordt er meer dan normaal gefakkeld bij de BASF in het Antwerpse havengebied.


Het Duitse chemieconcern heeft inwoners van Ossendrecht, Putte en Woensdrecht gewaarschuwd. De steamcracker, het hart van de megafabriek, is vorige week uit bedrijf gegaan voor onderhoud. Het Duitse chemieconcern doet dat één keer in de zes jaar.

Spoelen

Tijdens het uit bedrijf nemen, het schoonmaken en opstarten wordt er veel gefakkeld, zodat er geen schadelijke stoffen in de lucht komen. Vorige week was de megavlam regelmatig te zien. BASF verwacht zondag ook veel te fakkelen tijdens de spoelactiviteiten en bij het opstarten van de fabriek in de tweede helft van juni.

Schadelijk

Inwoners die bang zijn dat er ondanks het fakkelen toch schadelijke stoffen in de lucht komen, kunnen kijken op www.brabantluchtmeet.net.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal heeft inwoners gewezen op de website die de luchtkwaliteit meet. “Onlangs kreeg ik vragen over de luchtkwaliteit in relatie tot het Antwerpse havengebied. De luchtkwaliteit wordt continu nauwkeurig in de gaten gehouden door het meetpunt aan de Kasteelstraat in Ossendrecht”, aldus Van Agtmaal op Facebook.

Naast het fakkelen kunnen inwoners van de gemeente Woensdrecht merken dat er veel meer mensen dan normaal werkzaam zijn hij BASF. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief