Suzana Jovanovic bij haar nieuwe werk, dat ook te zien is tijdens de expositie in Kasteel Ravenhof. FOTO WILLY VERLENT
Suzana Jovanovic bij haar nieuwe werk, dat ook te zien is tijdens de expositie in Kasteel Ravenhof. FOTO WILLY VERLENT (Foto: Suzana Sju Art)

Suzana Jovanovic organiseert Project Rembrandt-expositie

  Cultuur

PUTTE - Het televisieprogramma Project Rembrandt was begin dit jaar een groot succes. Voor de Putse kunstenares Suzana Jovanovic bracht het naamsbekendheid, roem en nieuwe mogelijkheden. In november organiseert zij een expositie waar ook werken van haar mede-kandidaten uit het programma zijn te zien.


Het idee voor een expositie waar de werken van de kandidaten van Project Rembrandt te zien zijn ontstond al tijdens het programma in het hoofd. “Tijdens de opnames van Project Rembrandt viel mij op dat onze resultaten zo afweken van de werken die wij thuis in alle rust creëren. Ik concludeerde dat andere factoren een grote rol speelden, zoals tijdsdruk, spanning en een lichte angst of je wel doorgaat naar de volgende aflevering. De kijkers beoordeelden ons ongeacht die bijkomende, voor ons storende, factoren. Het is makkelijk om te oordelen wanneer je zelf niet in die positie bent. En niet alleen onze resultaten tijdens het programma werden makkelijk beoordeeld, onze persoonlijkheden ook. Soms hoorde ik over een bepaalde kandidaat dat hij of zij erg onzeker was als persoon, angstig, terwijl dat in werkelijkheid helemaal niet zo was. Wij hebben veel meegemaakt en elkaar leren kennen. Vanuit mijn perspectief gezien zijn wij allemaal sterke en interessante persoonlijkheden.”

Elimineren

Het was niet de enige reden voor Suzana om haar mede-kandidaten te vragen voor de expositie. “Een ander motief was dat sommige kandidaten vroeg in het programma afvielen en niet aan bepaalde opdrachten konden meedoen. In november hebben we allemaal de kans hebben om te laten zien wat wij in huis hebben. Elke kunstenaar is anders en houdt zich bezig met een andere stijl en thema's.”

Bekendheid

De kandidaten zijn maanden geleden door Suzana gevraagd om mee te doen. “We hebben het allemaal erg druk door de bekendheid die wij ineens ervaren. Wij worden overal voor uitgenodigd om te exposeren of andermans expo te openen. Daar komen optredens voor radio en televisie bij. Zelf heb ik het nog nooit zo druk gehad. Ik heb duizenden mailtjes ontvangen, gelezen en de meeste beantwoord, maar ook zoveel uitnodigingen en zoveel exposities.” Suzana exposeerde onder meer in Ma Vie Home and Lifestyle in Bergen op Zoom, Museum Jan Cunen in Oss, VT Wonen en Design Beurs in Amsterdam en in het Rijksmuseum in Amsterdam. “Ook zijn er meerdere exposities in Kasteel Ravenhof geweest en daar komt de komende expositie nog bij.”

Veiling

Voor de Project Rembrandt-expositie in Ravenhof regelt Suzana alles zelf. “Ik organiseer alles, van het huren van de galerij in Ravenhof tot de hapjes, drankjes, de folders en uitnodigingen, de live-muziek, de fotograaf en de veiling. Ook de inrichting en ophangen van de werken zal ik verzorgen, met hulp van mijn goede vriend Willy Verlent. Ik ben zelf ook nog druk bezig met mijn eigen schilderij. Hier ben ik net aan begonnen en ik hoop het gereed te hebben voor de expositie. Ik blijf streven naar meer. Een paar jaar geleden droomde ik van exposeren in het museum en na mijn expositie in het Rijksmuseum durf ik verder te dromen. Ik geloof dat het een kwestie van tijd is om mijn dromen in vervulling te laten gaan.”

Vernissage

De vernissage van de expositie is zaterdag 9 november. Hij is te zien tot en met 20 november. Voor de openingstijden en meer informatie kunnen mensen terecht op www.suzanasjuart.com.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES