Foto: José van der Wegen

Kalmthoutse omschrijft stilte in grenspark het mooiste

  Cultuur

OSSENDRECHT – De winnaar van de poëziewedstrijd ‘Stilte in Grenspark Kalmthoutse Heide’ is Riet De Bakker uit Kalmthout.


Dat werd zondag bekendgemaakt tijdens de Dag van de Stilte in het grenspark. Volgens de jury bracht zij haar persoonlijke beleving van natuur en stilte in het stiltegebied het beste onder woorden.

Zenuwachtig

In totaal waren er 372 gedichten ingestuurd. De inzendingen kwamen uit zes landen. Naast Nederland en België uit Noorwegen, Costa Rica, Zwitserland en Engeland. Uit alle inzendingen werden tien laureaten gekozen. Voor Riet de Bakker kwam de winst uit de lucht vallen. “Ik wist wel dat ik bij de laureaten behoorde, maar toen het maar bleef duren, werd ik zenuwachtig. Ik heb al vaker dichtwedstrijden gewonnen, maar dit kwam als een verrassing. Ik heb niet eens zo lang gewerkt aan het gedicht. Ik wist welke zinnen of woorden ik in ieder geval wilde laten terugkomen. Daarna ben ik gaan schaven en toen was het klaar.”

Woorden

Het winnende gedicht werd voorgedragen door Franck Focketyn: ‘Kom, wenkt de stilte. Ik wieg je woorden wakker, weeg de zwaarte, leg die te drogen tegen de scherpe scheuren onder het uitgedroogde ven – ik wikkel je in geuren en draag je traag terug het ruime landschap in.’ De tien laureaten ontvingen allemaal een setje kaarten met daarop de gedichten en foto’s van het grenspark en een boekenbon. Onder de tien laureaten bevonden zich drie Nederlanders en zeven Belgen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES