Sirocco ATB team.
Sirocco ATB team. Foto: Pim van de Klundert

24e Sirocco ATB-toertocht

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Op zondag 24 november vindt de 24e Sirocco ATB-toertocht plaats. Ook dit jaar heeft de ‘Van de Klundert- De Crom’ familie samen met alle trouwe Sirocco vrienden weer een aantrekkelijke tocht uitgezet. Er zijn wederom drie afstanden te verrijden, de 30, 45 en 55 km, over onverharde paden en technische singletracks. De tocht start en finisht geheel volgens traditie vanuit ‘Café Non Plus Ultra’ Grindweg 2 te Woensdrecht.

Van 08.30 tot 10.30 uur kan er gestart worden. De drie routes leiden je over onverharde paden en uitdagende singletracks door de mooie bossen van de gemeente Woensdrecht. Net als voorgaande jaren zijn er speciale elementen verwerkt in de routes zodat de toertocht voor elk niveau uitdagend is. Zo staat de 30 km route los van de andere twee routes. Dit houdt in dat je de zwaarte van de rit zelf kunt bepalen op basis van de afstand. Bij alle drie de routes zijn er nauwelijks afsteekpunten dus maak bij de start meteen de goede keuze! Naast de afstand worden de routes nog uitdagender gemaakt door diverse Strava segmenten, die onderweg op bordjes worden aangegeven. Hier kunnen deelnemers hun eigen persoonlijke record wegzetten en daarnaast de strijd met elkaar aangaan op stroken die hiervoor geschikt zijn.

Onderweg is een luxe verzorgingspost ingericht waar je kan bijkomen onder het genot van een banaan, energiereep, suikerwafel, mars, sportdrank en thee. Daarnaast is hier een EHBO-post ingericht en is er een materiaalpost aanwezig waar Sirocco Personal Bikes je helpt met problemen aan de fiets.

Na afloop kan de fiets vakkundig schoongespoten worden door 3 leden van het Sirocco ATB-team op de parkeerplaats bij de inschrijving en is er douchegelegenheid bij de sporthal aan de Bloemenlaan. Helemaal opgefrist? Stap dan nog even binnen bij Café Non Plus Ultra en geniet van de unieke gezellige sfeer!

Met behulp van alle familieleden, vrienden en bekenden van het Sirocco team gaan we ervoor om van deze editie weer een unieke gebeurtenis te maken. Genoeg redenen dus om te komen genieten van deze mooie tocht op ‘De Brabantse Wal’.

Voor verdere informatie of eventuele vragen kan je terecht bij: Sirocco Personal Bikes, Dorpsstraat 39, 4634 TM in Woensdrecht, tel. 0164-612307. Bezoek ook de Facebookpagina Sirocco personal bikes en onze website www.sirocco-atb.nl.

Alvast voor in de agenda: Zondag 22 november 2020, 25e Sirocco ATB toertocht (5e Lustrum).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief