Re-Creation werd vier keer Nederlands Kampioen op het NK twirl.
Re-Creation werd vier keer Nederlands Kampioen op het NK twirl. Foto: Ilona Meijer

Re-Creation vier keer Nederlands Kampioen

Sport en vereniging

OSSENDRECHT - Zaterdag 18 en zondag 19 januari was de Topsporthal in Almere het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen Twirl. Show- en Twirlvereniging Re-Creation mocht met maar liefst 20 onderdelen deelnemen aan het nationale kampioenschap. Vier keer mocht werd het hoogste podium bekleed door deelnemers van de Ossendrechtse vereniging. Het A-team en het ensemble van Marjolijn Stigter, Evelien Jacobs en Amy-Lynn Hunting behaalden goud in de topklasse. Amy-Lynn werd daarnaast ook nog twee keer Nederlands Kampioen met haar onderdelen twirling 1-baton en artistic twirl.

Daarnaast werd er eremetaal meegenomen door het Freestyle team, Marjolijn Stigter en Evelien Jacobs. Marjolijn werd tweede met haar twirling 2-baton en Evelien behaalde brons met haar Freestyle in N3. Het team behaalde een mooie tweede plaats met hun routine op muziek van Chicago.

Voor beide teams, zowel het A-team als het Freestyle team, werd het door de behaalde prijzen een extra speciaal NK. Voor deze teams was het namelijk de laatste keer dat ze met elkaar op de vloer stonden. Na jarenlang samen een team te hebben gevormd, is er besloten om als team te stoppen. De leden van het team hebben tussen de 10 en 20 jaar lang getwirld en vonden het tijd om het stokje, of in dit geval de baton, door te geven. Dat er afgesloten kon worden met twee podiumplekken, maakt het afscheid extra speciaal.

Naast de podiumplekken werden er ook door de andere leden van Re-Creation hele mooie resultaten mee naar huis genomen. Zo werden Laura van Hoof (met haar 1-baton) en Michelle Puts (met haar 2-baton) 4e en werd het C-team, het duo Evi en Emy en Anna van der Poel 5e. Floor Daalmans werd met haar 1-baton 6e, evenals Laura van Hoof met haar danstwirl. Floor werd ook nog 7e met haar Freestyle routine. Daarnaast behaalde Michelle een 8e plaats met haar 1-baton en Evelien en Marjolijn een 10e plaats. Miranda Hoeckx werd 12e en Michelle werd 13e met hun Freestyle routine.

Bingo avond

Aanstaande vrijdag, 24 januari, organiseert Re-Creation een bingo-avond, waar een gedeelte van de leden hun shows zullen laten zien. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee te doen met de bingo. Entree is geheel gratis. De avond start om 19.30 uur in De Drieschaar te Ossendrecht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief