Het NK Wielrennen in Hoogerheide.
Het NK Wielrennen in Hoogerheide. Foto: Humphrey Hekhuizen

Alle lichten op groen voor de Woensdrechtse Wielerzomer

Door: Eugene de Kok Sport

HOOGERHEIDE - De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft groen licht gegeven voor de start van de Woensdrechtse Wielerzomer. 

Daarmee staat niets de start van de competitie, zaterdag in Ossendrecht, nog in de weg. Op elke zaterdag in augustus en op de eerste twee van september zijn er wielerwedstrijden, steeds in een andere kern van de gemeente Woensdrecht. 

Enthousiasme

Het enthousiasme onder sporters voor de koersen is groot. 

De organisatie, die bestaat uit de wielercomités in Hoogerheide en Huijbergen, de gemeente en de veiligheidsregio hebben afspraken gemaakt over de competitie. Vanwege het reisadvies zijn Belgische deelnemers uitgesloten van deelname en de renners dienen zich voor en na de wedstrijden aan alle coronamaatregelen te houden. Verder zijn de parkoersen uitgezet aan de randen van de dorpen. Deze zijn bovendien afgebakend. Bij de start en finishlijn kan geen publiek staan. 

Wielergemeente

De organisatie telt hoeveel mensen er langs de kant kijken. Ook zij dienen zich aan de maatregelen te houden. “Woensdrecht is een wielergemeente, maar vanwege corona zijn er veel evenementen niet doorgegaan. Dat is logisch, maar jammer”, zegt wethouder Hans de Waal. Hij is dan ook enthousiast over de wielerzomer. “We zijn tot afspraken gekomen waarmee het zowel voor de renners als het publiek mogelijk is om de wedstrijden veilig door te laten gaan.” 

Aangepast

De Waal zegt dat er na elke wedstrijd een evaluatie volgt. “We kunnen dan besluiten om volgende rondes op aangepaste wijze door te laten gaan. We gaan er niet vanuit dat het nodig is, maar bij excessen, escalaties of aangescherpte coronamaatregelen kan ook worden besloten om volgende wedstrijden te annuleren.” 

Missen

Niels van Elzakker van het comité in Hoogerheide is blij dat er weer kan worden gekoerst in zijn gemeente. Het zijn de eerste officiële KNWU-wedstrijden sinds de uitbraak van het coronavirus. “Na het missen van zoveel sport en festiviteiten in onze dorpen is het fijn dat we de draad weer kunnen oppakken.” Morgen is de eerste wedstrijd in Ossendrecht voor vrouwen en elite en beloften. De zaterdag erna is Woensdrecht aan de beurt, dan Hoogerheide, Putte en Huijbergen. 

Meer informatie is te vinden op www.woensdrechtsewielerzomer.nl.    



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief