Jens, Mike, Kobe, Quincy, Jade, Sibe en Seppe. Damian ontbreekt op deze foto
Jens, Mike, Kobe, Quincy, Jade, Sibe en Seppe. Damian ontbreekt op deze foto Foto: M den Ouden

Brabants Kampioenschap voor ZV de Zilvermeeuw

Sport en vereniging

WOENSDRECHT - Eindelijk konden dit zwemseizoen de Brabantse Kampioenschappen weer plaatsvinden. Voor veel wedstrijdzwemmers was dit de kroon op hun harde ‘werk’ van afgelopen tijd. Wel stonden er limiettijden vast die gehaald moesten worden om deel te mogen nemen. 

In de weekenden van 14-15 en 21-22 mei vonden deze kampioenschappen plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.
Tijdens deze twee weekenden verschenen zevenwedstrijdzwemmers van de Zilvermeeuw op diverse afstanden aan de start. Dit dankzij hun jonge trainer/ coach Mike die hen geholpen heeft zover te komen.
Spanning en vermaak gedurende deze vierdagen. De Zilvermeeuwtjes zwommen mee tussen ruim 500 andere zwemmers uit Brabant en Limburg.
Uiteindelijk waren er voor alle zwemmers hele mooie persoonlijke tijdsverbeteringen. Veel top-10 plaatsen en als kers op de taart een bronzen medaille voor Kobe op de 100 meter schoolslag in zijn leeftijdscategorie! Hij is dus echt de 3e beste zwemmer van Noord-Brabant op deze afstand.

Programma

Er wordt nog even rustig verder getraind tot aan de zomerstop.
Voor hen geen grote wedstrijden meer, maar de jongste wedstijdzwemmers mogen komende zondag weer op de startblokken in Laco Hoogerheide voor een inhaalwedstrijd in het Miniorencircuit.

Voor deze jongste categorie zijn op 11 en 12 juni de finales gepland in Roosendaal.

Info via zwem@zvdezilvermeeuw.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief