Afbeelding

Restaurant De Wissel gaat haar deuren sluiten

Algemeen

ZUNDERT - Per 1 juli 2016 sluiten Laurens en Josien Osse de deuren van café restaurant De Wissel. Na 35 jaar koken en partijen verzorgen voor een breed publiek, wil het echtpaar gaan genieten van hun vrije tijd. Op de plaats waar nu het bekende restaurant is gevestigd, ontwikkelt Somnium Real Estate in de tweede helft van 2016 zeventien levensloopbestendige appartementen.

“Een traditioneel restaurant dat voor een breed publiek een echt avondje uit verzorgt”, zo omschrijven Laurens en Josien Osse hun ‘De Wissel’. “Een sappige biefstuk, een heerlijke zeetong, aan de linnen gedekte tafels flamberen of fileren we het gerecht voor de gasten. Waar voor je geld.” Gedurende 35 jaar legde het echtpaar hun ziel en zaligheid in het restaurant met bijbehorende feestzaal. Ze zetten nu de stap om af te gaan bouwen. “We zijn beide 61 jaar. Onze leeftijd en gezondheid vragen erom het wat rustiger aan te gaan doen. Tot 1 juli 2015 is ons restaurant gewoon geopend en kun je een kopje koffie komen drinken of à la carte eten. Daarna zijn we tot 1 juli 2016 alleen op afspraak geopend. Dat wil zeggen voor feesten, condoleances, vergaderingen of etentjes vanaf 15 personen. Gasten die nog een dinerbon in de kast hebben liggen, hebben zo voldoende tijd om deze in te wisselen.”

Sfeervol woonhof Wie vanaf de tweede helft 2016 Zundert binnenrijdt vanuit Rijsbergen/Breda, ziet niet langer het vertrouwde uiterlijk van café restaurant De Wissel. Somnium Real Estate herontwikkelt het terrein tot zeventien appartementen. De appartementen zijn ruim van opzet, levensloopbestendig en worden gebouwd met hoogwaardige materialen. “Deze plaats vraagt om een markant gebouw”, vindt projectontwikkelaar Van der Velden. “We creëren een sfeervol woonhof, kleinschalig van opzet met een warme uitstraling, waar het prettig wonen is. De centrale ligging en de nabijheid van diverse voorzieningen maken de aantrekkelijkheid van deze locatie compleet.”

Plaats met geschiedenis Al sinds 1910 is op de plaats van De Wissel een horecapand gevestigd. Gelegen aan de tramlijn Princenhage-Wernhout en tegenover het rangeerterrein, geen onlogische plaats voor een café. ‘In het bruine paard’ en ‘De Veehandel’ heette het café begin 20e eeuw achtereenvolgens. Waar nu de parkeerplaats is, was toen nog een boomgaard. “Toen wij het pand in 1981 kochten zaten de ringen om het vee aan vast te maken nog aan de muren”, vertelt Laurens. In de jaren zestig gaf de toenmalige eigenaar het café de naam ‘De Wissel’. Vakantiegangers richting Frankrijk en Spanje - dit was toen immers nog de hoofdweg richting de Belgische grens - dachten door die naam vaak dat ze er hun geld konden wisselen voor buitenlandse valuta. Ook Laurens en Josien zitten vol anekdotes die ze in de afgelopen 35 jaar in het café restaurant hebben opgedaan. “We hebben veel gezinnen hier mogen zien opgroeien”, zeggen ze. “En dan is het leuk dat de kinderen nu weer met hun kinderen bij ons komen eten. We hopen vele mensen in de regio nog een jaar lang te laten genieten van onze gastvrijheid. Dan sluiten we het hoofdstuk ‘De Wissel’ af. Voor ons, maar ook voor de toekomstige bewoners van dit mooie plan start een nieuw hoofdstuk. Zo blijft het in alle opzichten ‘de wissel’.” ARTIST IMPRESSION OOMEN ARCHITECTEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief