Trappistentrappers naar de stembus

Door: Sandra Broosus algemeen

ZUNDERT - WTC de Trappistentrappers staat aan de vooravond van wellicht de meest ingrijpende gebeurtenis in de historie van de vereniging. Na 36 jaar thuis te zijn geweest bij café Stuivezand is de tijd gekomen voor een nieuwe thuishaven.

Maandag aanstaande zal tijdens een speciale ledenvergadering de kandidaat nieuwe locatie in stemming worden gebracht. Alle stemgerechtigde leden kunnen hun stem uitbrengen, zorg daarom dat je erbij bent, een kleine moeite waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben. Maandag 18 december in café Stuivezand om 20.00 uur, breng je stem uit: Van T of nee.

Zondagsritten
De organisatoren van de toertochten in Wouw en Ulicoten zullen niet blij zijn geweest met de aangekondigde code oranje op zondagochtend. Net als vele anderen besloten ook de meeste Trappistentrapper veldrijders wijselijk om zelf een rondje in de buurt te rijden. Over de tocht in Wouw is geen informatie bekend maar In Ulicoten was de opkomst wel heel erg magertjes terwijl er toch een prachtige tocht was uitgezet, het ontbrak er aan niets behalve deelnemers. Ondanks de ijzig koude wind was het eigenlijk toch heerlijk om daar door het mooie besneeuwde landschap te fietsen, in de bossen had je nauwelijks last van de wind en dat scheelde een jas. Maar de sneeuw bleef aan je kleding plakken en daardoor kwam de koude op het laatst door je kleding heen en was je blij door je dicht gesneeuwde brillenglazen de finish te zien. Eindelijk thuis gekomen begon de zwaarste klus, het schoonmaken van kleding en fiets.
Zelfs de wegploeg wist nog drie winterharde fietsers op de been te brengen, zij reden een verkorte versie van de winterronde in de sneeuw. Het wisselen van een klapband zorgde voor behoorlijke koude handen, verder viel het nogal mee. Eenmaal terug op Stuivezand was Monica zo aardig hun natte kleding even in de droger te doen.
De jeugd was misschien nog het verstandigst, zij bleven thuis.

Clubcross
De tijd vliegt als je lol hebt, voor je het weet is het tweede Kerstdag en dan zijn we weer aan de jaarlijkse clubcross toe. De clubcross commissie heeft de draad alweer opgepikt, het parcours is bepaald en de nodige voorbereidingen worden getroffen. Aan de gang van zaken rondom dit spektakel is eigenlijk niets veranderd, net als voorgaande jaren worden alle deelnemende leden verwacht in de Krochten te Wernhout. Om 9.30 uur vertrekken de dames en de jeugd voor hun 20 minuten plus één rondje en om 10.15 uur de heren voor 40 minuten plus een rondje. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 9.00 uur. Na afloop naar café Stuivezand waar de uitslagen bekend worden gemaakt. Benieuwd of het weer zo’n spannende thriller wordt als vorig jaar!

Programma
Het wordt wat eentonig maar de wegploeg gaat weer om 9.00 uur op pad voor hun winterronde. De veldrijders gaan naar Hoogerheide en vertrekken om 8.30 uur. Als het weer het toelaat vertrekt de jeugdgroep om 9.00 uur. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief