Drukte bij de veldtoertocht.
Drukte bij de veldtoertocht. Foto: TT

Trappistentrappers veldtoertocht in Wernhout

Sport en vereniging

WERNHOUT - Het zal een drukte geven aanstaande zondag bij de jaarlijkse Trappistentrappers veldtoertocht. Net als in voorgaande jaren zullen weer vele honderden fanatieke MTB-ers van heinde en ver naar het Zundertse komen om die prachtige route te fietsen. De weersverwachtingen zijn opperbest en onze vereniging is er helemaal klaar voor. Zondag 27 oktober beloofd een hele mooie dag te worden.

Er komt heel wat bij kijken om de toertocht perfect te laten verlopen. Wekenlang wordt daar hard aan gewerkt, bloed zweet en tranen maar dan heb je ook wat. Prachtige routes door onze bosrijke omgeving, door mooie natuurgebieden als de Galderse meren, de Mosten en de Krochten. Keuze uit drie verschillende afstanden, 25, 45 en 60 km waardoor zowel de sportieve beginneling als de semi-prof zijn energie kwijt kan en natuurlijk een goed voorziene pauzepost. Gediplomeerde verkeersregelaars zorgen voor een veilig verloop waar dat nodig is. De inschrijving voor deze toertocht is tussen 8.00 uur en 10.30 uur bij café van T in hartje Wernhout. Er is gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Zondagse ritten

Na de carrousel van vorig jaar werd deze keer de veldtoertocht in Meerle geopend met een ‘brug’, een kunstmatige hindernis in een behoorlijk steile uitvoering waar de minder geoefende deelnemer toch de nodige moeite mee had. Tot de pauze was het parcours best goed om te doen, na de pauze werd het meer een moddercross maar de lekkere koffiekoek bij aankomst maakte weer veel goed. Reden we vorige week door een koeienstal, in Meerle reden we, meer op het gevoel dan op het zicht, door een volledig verduisterde aardbeientunnel voorzien van muziek en een kleurrijke discobol, ook weer leuk verzonnen. Een hele aardige toertocht waar veel aandacht aan besteed was en door onze clubleden goed bezocht werd. Op de fiets heen en terug was bij deze rit goed om te doen. Zij die de toertocht in Wouwse Plantage reden en op de fiets daarheen waren gegaan maakten wel beduidend meer kilometers. Ook hier een mooie rit, zoals altijd eigenlijk, maar wel erg druk. Er was zelfs sprake van filevorming op de singletracks. Bij beide toertochten werden door enkele clubleden talloze flyers voor onze eigen toertocht verspreid.

Regeren is vooruitzien

Alsof hij het zag aankomen had de winterwegkapitein ’s ochtends al een appje gestuurd om vooral een reserveband mee te nemen voor het geval dat. Niet voor niets bleek onderweg, de eerste groep van de wegploeg reed de Oesterdamrit zonder volgbus en juist in deze groep werd twee keer lek gereden. Ter plekke een bandje wisselen dus terwijl de rest van de 23 man tellende groep even pauze kon houden.

De tweede groep reed de gewone winterronde, met 16 man waarvan er eentje stukken kreeg en in de bus mocht plaatsnemen.

Programma

Zondag 27 oktober. Alle beschikbare manschappen worden ingezet bij onze veldtoertocht, bij de inschrijving, als verkeersregelaars, bij de pauzepost enzovoorts. Diegenen die zich daar niet nuttig kunnen maken rijden hem zelf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief