Kring Voorzitter Jos Willemsen, Cok Vriends en Algemeen Persoonlijk Kring Kampioen van Kring Zundert Jack Roelands.
Kring Voorzitter Jos Willemsen, Cok Vriends en Algemeen Persoonlijk Kring Kampioen van Kring Zundert Jack Roelands. Foto: Johan Tax

Jack Roelands Algemeen Kampioen Kring Zundert 2019

Sport en vereniging

ZUNDERT - Zaterdagavond 13 oktober werden de prijzen aan de Zundertse Kruisboogschutters uitgereikt van het afgelopen schietseizoen.

De voorzitter van Eendracht Maakt Macht, Cok Vriends, heette iedereen welkom en gaf het woord aan Kringvoorzitter Jos Willemsen. Jos was blij met de grote opkomst voor deze avond, de accommodatie bij de Moerse Bossen zat helemaal vol. Alle negen aangesloten verenigingen waren aanwezig. Als eerste werd Erik van Opstal naar voor gevraagd. Erik werd bedankt voor al de jaren dat hij als wedstrijdleider van Kring Zundert zijn werk gedaan heeft. Het is immers een functie waar je nogal eens voor op pad moet en meestal in de weekenden. Uit handen van de voorzitter mocht kreeg Eric een attentie namens Kring Zundert vergezeld van een ferme handdruk van Jos. Daarna memoreerde Jos het voorbije schietseizoen op de manier zoals wij inmiddels van hem gewend zijn. Hij benoemde het aantal schutters dat terug liep, een gegeven waar helaas veel sportverenigingen mee te maken hebben. Hij benoemde ook het aantal vol geschoten series lopende het jaar, een prestatie die het ook de B schutter Sjan de Hoon een keer lukte, proficiat. Ook vroeg hij de aanwezigen of men wist hoeveel moesen die er geschoten waren? Dat getal lag beduidend hoger dan menigeen gedacht had. Al met al een heel lijstje waar hij toch even zijn de tijd in gestoken had. Alvorens de prijzen uit te reiken werd De Eendracht naar voor gevraagd. Bij de Winterkampioenschappen ging er helaas iets mis in de berekening voor de Wintertrofee. Deze werd gewonnen door De Eendracht en werd nu alsnog uitgereikt, proficiat. Daarna ging hij over tot het uitreiken van de behaalde eremedailles en bekers aan de schutters en viertallen.

Algemeen Kampioen 2019 bij de viertallen werd Nooit Gedacht 1 met 5278 punten en 110 moesen. Algemeen Kampioen persoonlijk van Kring Zundert over 2019 werd Jack Roelands met een gemiddelde van 147,89 punten en 30 moesen, gefeliciteerd. Het werd verder nog een lange, gezellige avond waar men vooral de ins en outs van het afgelopen schietseizoen nog eens memoreerde. Verschillende verenigingen hebben nog enkele wedstrijden op de agenda waarmee we ze veel succes wensen. Het schietseizoen van 2019 zit er verder weer op.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief