De winnaars van Rabo ClubSupport in Wernhout
De winnaars van Rabo ClubSupport in Wernhout Foto: Rabobank

Steun vanuit de caravan

Sport en vereniging

ZUNDERT - Het trok van 7 tot en met 12 oktober heel wat bekijks: de caravan van Rabobank De Zuidelijke Baronie. Niet in het minst omdat vanuit die caravan cheques werden uitgereikt aan vele clubs en verenigingen. Ook liefhebbers van de weekkalender misten de roadshow niet.

Acht stops in zes dagen maakte de Rabo-caravan in de regio. Van Gilze tot Rucphen: alle kernen in de Zuidelijke Baronie kregen bezoek. En daar was het steevast druk, want de maar liefst 495 deelnemende clubs aan Rabo ClubSupport waren uitgenodigd om persoonlijk hun cheque in ontvangst te nemen. Het liefst op creatieve wijze en daar werd veel gehoor aan gegeven. Zo werden we in Chaam feestelijk onthaald door percussiegroep Boa Sorte, kregen we een warming-up van Road Runners in Gilze en had Jeu de Boulesvereniging De Ketsers in Rucphen hun terrein feestelijk aangekleed voor de Rabo ClubSupport caravan. De meest creatieve ‘ophalers’ werden beloond met een extra beloning.

Wie welk bedrag kreeg werd bepaald door de leden van Rabobank De Zuidelijke Baronie. Zij stemden op hun favoriete clubs. Het hoogste bedrag dat werd uitgekeerd was € 2.500 aan zowel V.V. Moerse Boys als Stichting Vogelrevalidatie Centrum Zundert. In totaal gaf de bank € 225.000 aan de deelnemende clubs, Corso Buurtschappen en basisscholen. Een bijzondere prijs was er dit jaar voor 2 leerlingen van basisschool De Akkerwinde in Baarle-Nassau en St. Antonius in Klein-Zundert. Zij deden mee aan een wedstrijd om een tekening te maken van een goed idee voor de samenleving. De veertien beste tekeningen staan in de weekkalender, de ideeën van de twee winnaars worden tegen een bedrag van € 1.000 daadwerkelijk gerealiseerd. Weekkalender gemist? U kunt er een ophalen op de kantoren van de bank.

De winnaars van Rabo Clubsupport in Zundert
De winnaars van Rabo ClubSupport in Rijsbergen


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief