Fons Havermans is vooral bekend als organisator van biljartwedstrijden en -competities in het Zundertse.
Fons Havermans is vooral bekend als organisator van biljartwedstrijden en -competities in het Zundertse. (Foto: Dré van Nispen)

Fons Havermans eert aan ALS overleden vriend en biljartcoryfee Tony Schrauwen met inzamelingsactie

ZUNDERT - Fons Havermans uit Zundert zet zich al bijna vijftien jaar belangeloos in om geld op te halen voor dit goede doel. Zo is hij als vrijwilliger onder meer actief voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Aanleiding hiervoor was het overlijden in 2005 van zijn biljartleermeester en goede vriend Tony Schrauwen aan de slopende spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS).


Tony Schrauwen, die helaas slechts 67 jaar oud is geworden, was in zijn tijd een waar biljarticoon. Binnen de biljartwereld bouwde hij een wereldvermaardheid op: niet alleen als actief biljarter, maar vooral ook als biljartcoach. Vanwege zijn grote kwaliteiten bracht hij het tot coach van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB). Ontelbare biljarters heeft Tony de kneepjes van het vak geleerd. Denk bijvoorbeeld aan Dick Jaspers, Christ van der Smissen, Dave Christiani, onze eigen Louis Havermans en nog vele, vele andere grote vedetten in de biljartsport.

Bekend

Fons speelde zijn eerste biljartwedstrijd op 15-jarige leeftijd en is nu met zijn 81 jaar nog altijd een zeer fanatieke biljarter en biljartkenner. Naast dat hij er veel van de biljartsport weet, hij wedstrijden van over de hele wereld live volgt en zelf nog steeds verdienstelijk speelt, is Fons vooral bekend als organisator van wedstrijden en competities in het Zundertse. Daarnaast is Fons erg sociaal en maatschappelijk betrokken: niet vreemd dus dat juist hij een actie met biljartpartijen ten behoeve van het Prinses Beatrix Spierfonds op touw heeft gezet.

Eerste deel

Fons heeft zijn actie de naam 'Geef het Prinses Spierfonds De Vijf' genoemd, met de vraag of particulieren de actie willen steunen met 5 euro of een veelvoud daarvan en of bedrijven willen sponsoren met 50 euro of een veelvoud daarvan. Het eerste deel van de spieractie zit erop: tweemaal twee biljartpartijen zijn er in biljartarena De Toekomst in Achtmaal gespeeld voor het goede doel. In totaal werden er 157 caramboles gehaald door de zusjes Mirella Palinckx en Nicky Havermans-van Aert en uitdager Fons Havermans. Door het eindgetal precies te raden is John Havermans in bezit gekomen van een 'Longoni'-keu en heeft Toke Jochems het kunstwerk van glas gewonnen.

Nabeurt

Na de biljartwedstrijden kunt u via een 'nabeurt' nog altijd doneren om een maximaal resultaat te bereiken voor het bestrijden van ALS en andere spierziekten. Het streefbedrag is 3.000,00 euro en de teller staat bij het schrijven van dit artikel op 2.455,00 euro. Dus help deze slopende aandoeningen de wereld uit en doneer op bankrekeningnummer NL 82 INGB 000.000.0969 onder vermelding van 'Actie Fons Havermans'. Surf voor meer informatie naar www.spieractie.nl/actie/fons-havermans.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES