Foto: archief Weekblad de Bode

Museum de Weeghreyse verhuist naar nieuwe locatie

RIJSBERGEN - Na bijna 14 jaar gaat het Cultuurhistorisch Centrum beter bekend in de volksmond als Museum de Weeghreyse, gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Rijsbergen, noodgedwongen verhuizen naar Zundert.


Nadat 1 januari 1997 de gemeentelijke herindeling van kracht was geworden en waarbij de gemeente Rijsbergen en Zundert werden samengevoegd, kwam het gemeentehuis leeg te staan. Het gebouw werd overgedragen aan Zorg voor Wonen (later Thuisvester) en zij verhuurde sinds eind 2006 het monumentale gedeelte van het pand aan Museum de Weeghreyse. Jarenlang is samen met sponsoren, vrienden en vrijwilligers met veel zorg, gebouwd en gewerkt aan een mooie plek voor ontmoeting, waar iedereen kon exposeren, bijeenkomsten organiseren, schoolkinderen ontvangen, huwelijken sluiten et cetera. In 2018 is het gehele pand verkocht aan Maas-Jacobs (Bavo vastgoed) en is er geen plaats meer voor Museum de Weeghreyse.

Paneel

Half december moeten de spullen ingepakt zijn. De voorkeur voor een andere locatie was om in Rijsbergen te blijven, maar een serieuze zoektocht leverde geen geschikte of betaalbare plaats op. Na vele mogelijke andere locaties binnen de gemeente te hebben bekeken en besproken met diverse instanties, is besloten om te verhuizen naar de Markt 23 in Zundert, een locatie waar voldoende ruimte is om het bijzondere paneel van de Napoleonsweg te plaatsen, de vitrines voor de vaste tentoonstelling, en andere spullen en ruimte is om wisselexposities te organiseren. Er moet nog het nodige aangepast worden en daarom zal het een paar maanden duren voordat de heropening van Museum de Weeghreyse plaats kan vinden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES