Dick Jaspers wint zinderende finale van Driebanden Kerst Toernooi
Dick Jaspers ging er uiteindelijk met de winst vandoor.
Dick Jaspers ging er uiteindelijk met de winst vandoor. (Foto: Charles van Campenhout)

Dick Jaspers wint zinderende finale van Driebanden Kerst Toernooi

ZUNDERT - In Den Hoek in Zundert werd de afgelopen dagen de 43e editie van het kersttoernooi gespeeld. Ooit begonnen als vijfkamp en vanaf 1990 verder gegaan als driebanden toernooi. Inmiddels zijn er diverse formats bedacht.


Sinds 3 jaar wordt er gespeeld in sets van 9 punten met een tijdklok van 30 seconden. Dat is een pittige opgave voor de wereldtop, die gewend is aan 40 seconden bedenktijd. Na poulewedstrijden en een halve finale bleven Dick Jaspers en Eddy Merckx over als finalisten.

In de finale, waarin ze best of 11 spelen, laten de nummers 1 en 4 van de wereldranking zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Halverwege gaat het gelijk op en tijdens de sanitaire stop geeft het scorebord 3-3 aan. Zowel organisatie als publiek krijgen een droomfinale voorgeschoteld.

Na de pauze leek onze landgenoot een snelle eindsprint in te zetten naar de overwinning, maar bij driebanden is niets wat het lijkt. Jaspers aan de leiding: 5-3 in sets voorsprong. Bij een score van 6-0 in de 9e set leek het er even op dat Jaspers de winst al zou gaan pakken. Echter wist Merckx na een misser van Jaspers een serie van 9 te maken, waardoor de spanning weer terug kwam in de wedstrijd.

Wat een wereldklasse van beide spelers. 5-5, de beslissende set wordt ingezet waarbij "onze" Dick mag beginnen. En ja hoor, hij flikt het voor het 2e jaar op rij. Dick Jaspers wint een zinderende finale van het kersttoernooi. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>