Deelnemers Zundertse finale in 2019.
Deelnemers Zundertse finale in 2019. Foto: Riet Hereijgers

Alle scholen lezen mee

Sport en vereniging

ZUNDERT - De gemeentelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2019-2020 op maandag 10 februari. De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale bibliotheken. Deze landelijke voorleeswedstrijd is inmiddels toe aan de 27ste editie. Meer dan een miljoen kinderen deden in de afgelopen jaren mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd, als geïnteresseerde luisteraar of als bevlogen voorlezer.

Kinderen leren veel van elkaar tijdens de voorleeswedstrijd. Het mooie kinderboekenaanbod om uit te kiezen, het grote aantal deelnemers, de plezierige spanning, de enthousiaste supporters en de media -aandacht maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

Per school wordt een schoolkampioen gekozen, dit is op school vaak al een spannende strijd want alle leerlingen van groep 7 of 8 mogen meedoen. En als er dan een schoolkampioen gekozen is mag die meedoen aan de lokale finale.

Lokale ronde
Voor zowel de gemeente Zundert en Rucphen wordt de lokale ronde gehouden op maandag 10 februari. Alle schoolkampioenen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Zij mogen de hele klas meenemen als supporters.

Voor de gemeente Rucphen is de wedstrijd maandagochtend 10 februari in Den Hoge Dries in Schijf, en voor de gemeente Zundert is de Koutershof in Rijsbergen op maandagmiddag de locatie van de wedstrijd.

Als alle kandidaten elk 5 minuten hebben voorgelezen, gaat de jury, zich beraden over de uitslag. Een hele moeilijke taak. Ieder school heeft immers al een schoolkampioen geleverd; allemaal kanjers van voorlezers!

De voorleeswedstrijd wordt gepresenteerd door Len Copal in de gedaante van Paulien van Loon, verre verre achternicht van Paul van loon..

De voorleeskampioenen van de Gemeente Zundert en Rucphen mogen naar de halve provinciale finale op zaterdagochtend 7 maart in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. En bij succes daarna naar de provinciale ronde. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats op woensdagmiddag 27 mei 2020.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief