Faye Arnouts wint voorleeswedstrijd gemeente Zundert
Foto: Riet Hereijgers

Faye Arnouts wint voorleeswedstrijd gemeente Zundert

RIJSBERGEN - Faye Arnouts van basisschool Sint Bavo in Rijsbergen heeft maandagmiddag de voorleeswedstrijd van de gemeente Zundert gewonnen. Zij vertegenwoordigt hierdoor de gemeente tijdens de halve provinciale finale op 7 maart in Goirle.


De voorleeswedstrijd van de gemeente Zundert vond plaats in De Koutershof in Rijsbergen. De wedstrijd werd georganiseerd door Bibliotheek West-Brabant en gepresenteerd door Len Koopal in de gedaante van Paulien van Loon, de valse nicht van kinderboekenschrijver Paul van Loon.Naast de school van de uiteindelijke kampioene deden ook leerlingen van groep 7 en 8 van de andere basisscholen uit de gemeente mee: Sint Jozefschool Wernhout, Sint Anna Zundert, Zonnebloem Zundert, De Wegwijzer Achtmaal en Antoniusschool Klein Zundert. Zes schoolkampioenen lazen een fragment uit een zelfgekozen jeugdboek voor in een bomvolle zaal. In De Koutershof waren klasgenoten, leerkrachten en (groot)ouders aanwezig om met spandoeken en yells de schoolkampioenen aan te moedigen. Het was een spannende strijd met zeer goede voorlezers. De jury, waarin onder anderen wethouder Twan Zopfi plaats had, sprak lovende woorden over alle deelnemers. Maar er kan er maar één de beste zijn en dat was volgens de jury Faye Arnouts van de Bavoschool uit Rijsbergen. De zaal luisterde ademloos naar haar zelfgekozen fragment. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>