Modderpaden en harde wind.
Modderpaden en harde wind. Foto: Turfrijders

De Trappistentrappers, zij ploeterden voort

Sport en vereniging

WERNHOUT - Het werd niet de seizoensafsluiter waar we op gehoopt hadden. Regen en wind, een licht benevelde geest door het Carnaval en nul komma nul ambitie om buiten te fietsen.

Regen is een veel grotere belemmering om te gaan fietsen dan wind, zondagochtend hadden we aan allebei geen gebrek. Slechts een drietal renners kon de moed opgebracht krijgen om het rondje op de weg te doen, zonder volgbus deze keer want dat was de moeite niet. Het wat ingekorte rondje van zestig kilometers verliep moeizaam maar niet slecht.

Wildert

Het was ploeteren geblazen voor het achttal dat naar de veldtoertocht van Wildert ging, eentje was zo ‘gek’ om op de fiets heen en terug te rijden. Normaal gesproken wordt in Wildert een snelle tocht gereden maar daar was nu geen sprake van, integendeel zelfs. De zanderige stukken waren erg drassig na de overvloedige regenval van de laatste tijd en je kon er slecht in je ritme komen. Op de verharde wegen was vaak sprake van zware windstoten, mensen waaiden met fiets en al omver of moesten afstappen omdat ze simpelweg niet vooruit kwamen. Echte ongelukken deden zich gelukkig niet voor. De zwaarste rit van het jaar was duidelijk voor het laatst bewaard.

Zomerseizoen

De eerste zondag in maart gaat ons zomerseizoen van start, we hopen natuurlijk op wat beter weer dan we in februari hadden. Tegen beter weten in misschien, de vooruitzichten zijn niet overweldigend maar het kan zomaar meevallen. Wat de fietsgroepen betreft is er weinig veranderd, enkel de E-groep is omgedoopt tot Opstapgroep, elders in deze uitgave en op onze website vindt u meer informatie over de Trappistentrappers Opstapgroep.

Informatiegids

De jaarlijkse informatiegids wordt of is intussen al bij de leden bezorgd en is daarnaast óók op de website te vinden. Hierin staat letterlijk alles wat je moet weten om op een goede en veilige manier bij de Trappistentrappers te fietsen. Hierin staat ook de rittenkalender, een lijst met datums en daarbij per groep vermeld wie de rituitzetter is, welke afstand de groep gaat rijden en wie de volgbuschauffeur is. Veranderingen, die er ongetwijfeld weer zullen zijn, worden op het forum vermeld en zo mogelijk ook in dit wekelijkse Bode bericht.

Programma

Zondag 1 maart worden John Antens, Bronek Parol, Wil Aernouts en Arnold Schipperen verwacht als rituitzetters bij respectievelijk de A, B, C en D groep. De Opstapgroep fietst onder leiding van een wegkapitein. We vertrekken om stipt 9.00 uur bij Café van T aan de Wernhoutseweg 116 in Wernhout. Elke groep heeft een eigen volgbus met de nodige reservematerialen en uiteraard wordt die weer bestuurd door hun eigen vertrouwde volgbuschauffeur. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief