Foto: Elly van Loenhout-Kerstens

Koosje Kerstens-Brouwers viert 101ste verjaardag

ZUNDERT - Een bijzondere dag voor Koosje Kerstens-Brouwers uit Zundert. Ze viert vandaag haar 101ste verjaardag.


Koosje Brouwers werd geboren op 2 april 1919 in Zegge in een gezin van zeven kinderen. Later verhuisde het gezin naar Roosendaal. Het gezin Brouwers had thuis heen winkel met kruidenierswaren en huishoudelijke artikelen. Haar vader ging met paard en wagen langs de deur om zijn waren te verkopen.

Sigaren

Na haar schooltijd had Koosje verschillende dienstbetrekkingen totdat ze uiteindelijk op de sigarenfabriek in Wernhout terechtkwam. Door het op en neer rijden van Roosendaal naar Wernhout en terug ontmoette ze haar latere man Louis Kerstens. In 1939 trouwde het stel. Het echtpaar ging in de Damstraat in Roosendaal wonen waar het een sigaren- en sigarettenwinkel had. Deze zaak werd tijdens de Tweede Wereldoorlog leeggeroofd door de Duitse bezetter

Wernhout

In Roosendaal werd hun eerste dochter Annie geboren. Van hieruit belandden in Achtmaal, waar hun zoon Pierre het levenslicht zag. Uiteindelijk kwamen ze terecht in de Diepstraat in Wernhout. Hier werd hun jongste dochter Elly geboren. Hier heeft Koosje Kerstens-Brouwers 67 jaar gewoond. Altijd stak ze de handen uit de mouwen en had ze allerlei baantjes om wat centjes bij te verdienen.

Noodlot

Na een huwelijk van bijna 70 jaar sloeg het noodlot toe. In 2008 moest ze na een kortstondige ziekte afscheid nemen van haar man. In 2010 verloor ze haar zoon Pierre en tien maanden later, in 2011, haar dochter Annie. Beiden overleden aan slokdarmkanker. Dit was een onbeschrijflijk zwaar verlies, maar ook dit kwam ze toch te boven.


De Willaert

In december 2015 verhuisde Koosje Kerstens-Brouwers naar een appartement in de Goudwiek, onderdeel van woonzorgcentrum De Willaert, waar ze met plezier woont. Vanwege de coronamaatregelen moet ze haar verjaardag dit jaar noodgedwongen vieren zonder haar familie. Die is inmiddels aardig uitgebreid, want ze heeft maar liefst zeven kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en één achterkleinkind.

Inhalen

"Haar verjaardag halen we later uiteraard nog in", meldt dochter Elly van Loenhout-Kerstens. "We hopen dat Koosje nog lang in ons midden mag zijn en dat we volgend jaar gewoon met zijn allen haar verjaardag kunnen vieren".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES