Foto: Addo Sprangers

Exploitant CultuurCentrum De Schroef gooit handdoek in de ring

ZUNDERT - De Gemeente Zundert kan, als verhurende partij, weer op zoek naar een exploitant voor CultuurCentrum De Schroef. Peter Kesseler, sinds november 2018 in die hoedanigheid actief, heeft het bijltje erbij neergegooid. "Als ik hiermee doorga, kost me dat op korte termijn financieel de kop".


En dus heeft hij er per 1 mei de stekker uitgetrokken. Tot zijn grote spijt, benadrukt Peter Kesseler. "Ik vind het echt jammer en betreur deze beslissing, maar ik zie geen andere mogelijkheid. In november 2018 ben ik hier op verzoek van de Gemeente Zundert begonnen met de bedoeling het culturele leven van Zundert weer terug op de kaart te zetten. CultuurCentrum De Schroef moest hierbij het bruisende hart worden. Het lukt mij echter niet de exploitatie rond te krijgen. Ik heb hiernaast ook nog een cateringbedrijf waarvoor ik al steken heb moeten laten vallen. Ik ben ondernemer en moet uitzicht hebben op een rendabele onderneming. Dat is bij De Schroef nu niet het geval. Als ik hiermee doorga, kost me dat op korte termijn financieel de kop".

Culturele activiteiten

Grootste pijnpunt is volgens Peter Kesseler de huidige toestand van het pand. Zo voldoet de keuken volgens hem niet aan de hedendaagse maatstaven om een goed horeca-aanbod te kunnen garanderen. Ook is er volgens Kesseler sprake van verouderd sanitair. Verder zouden de bovenruimten niet geschikt zijn voor bijvoorbeeld het houden van vergaderingen: "Te warm in de zomer, te koud in de winter". Het maakt dat de inkomsten achterblijven bij de verwachtingen. Die inkomsten zijn volgens Kesseler broodnodig zijn om - naast het theaterprogramma van Stichting CultuurCentrum Zundert (CCZ) - culturele activiteiten te kunnen houden die de exploitatie van De Schroef een impuls kunnen geven.

Stroperig

Een verbouwing is volgens Kesseler dé manier om De Schroef toekomstbestendig te maken, maar daar wil de Gemeente Zundert op dit moment als eigenaar niet in meegaan. "De Gemeente Zundert is bezig met een bredere visie op alle maatschappelijk vastgoed in de gemeente Zundert. Daar heb ik alle begrip voor. Ik verwijt de Gemeente Zundert ook niets, want de gesprekken met de verschillende wethouders zijn altijd positief verlopen. Alleen gaat alles heel stroperig en traag. Voordat die visie gereed is, is het misschien juni en dan moet die nog worden voorgelegd aan de raad. Daar kan ik ondanks alle goede voornemens niet op wachten. Jammer, want ik denk dat we het met een paar kleine aanpassingen aan het pand wel zouden kunnen redden".

Beginfase

De Gemeente Zundert bevestigt dat de brede visie maatschappelijk vastgoed nog in de beginfase zit. "Hierover moeten nog gesprekken plaatsvinden met betrokken organisaties én uiteraard moet ook de gemeenteraad hier afwegingen in maken. Dit betekent dat er op korte termijn geen grote renovatie plaats gaat vinden".

Overleg

De Gemeente Zundert bekijkt op dit moment hoe maatschappelijke organisaties die in CultuurCentrum De Schroef zitten, huisvesting te blijven bieden. En hoe de geplande voorstellingen van Stichting CultuurCentrum Zundert (CCZ) door kunnen gaan. Dit wordt samen met organisaties en verenigingen opgepakt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES