Foto: Addo Sprangers

College heeft voorkeur voor nieuw schoolgebouw op plek van De Zonnebloem

ZUNDERT - Het college van burgemeester en wethouders spreekt zijn voorkeur uit voor de komst van een nieuw schoolgebouw op de locatie van de huidige plek van basisschool De Zonnebloem. 


Bedoeling is dat op deze plek een Integraal Kind Centrum (IKC) komt, waar ook de leerlingen van de Sint Annaschool de lessen gaan volgen.

Voor het IKC zijn drie locaties in beeld; naast De Zonnebloem, de Annaschool en de plaats waar nu nog sporthal Onder de Mast is gevestigd. Volgens het college biedt de locatie van De Zonnebloem de meeste buitenruimte voor schoolplein, fietsenstalling en berging en ligt deze tegen het centrum aan. De Annaschool bevindt zich in een woonwijk en ligt volgens het college minder centraal. Onder de Mast is, aldus burgemeester en wethouders, stedenbouwkundig de minst passende locatie door het ingesloten karakter van het plangebied. 

De locatie De Zonnebloem vraagt verkeerstechnisch wel aandacht vanwege de drukke Manderslaan en voor veilig fietsverkeer. Door de minder centrale ligging van de Annaschool is op deze plek onder andere een toename van haal - en brengverkeer autoverkeer te verwachten. Bij Onder de Mast zijn afwenteling van parkeren en de verkeersstroom op de omliggende (smalle) woonstraten. De voorkeur op ruimtelijke criteria wordt daarom gegeven aan De Zonnebloem.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>