Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Gemeente Zundert helpt bij scheidingsproces

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De gemeenten Etten-Leur en Zundert starten in juli met het team ‘Samen Scheiden’. Het team bestaat uit gespecialiseerde hulpverleners en is onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het team geeft vroegtijdig ondersteuning aan ouders én kinderen om samen het scheidingsproces goed uit te werken.

De Gemeente Etten-Leur en de Gemeente Zundert constateren dat kinderen van scheidende ouders veelvuldig in jeugdzorg terecht komen. Zij ervaren vooral gevoelens van schuld of voelen zich om andere redenen erg ongelukkig. Met het Team ‘Samen Scheiden’ willen Etten-Leur en Zundert vroegtijdig in een gezin gaan ondersteunen. Zo wordt voorkomen dat kinderen zich schuldig of ongelukkig gaan voelen.

Voorbereiden

Het team ondersteunt ouders en de kinderen tijdens de scheiding en bereidt hen samen voor op de situatie na de scheiding. Het team heeft oog voor het belang van het kind omdat het nu eenmaal erg kan lijden onder een scheiding en dat belemmert het gezond en veilig opgroeien.

Proactieve aanpak

Aan partners wordt gevraagd attent te zijn op signalen. Zo horen bijvoorbeeld huisartsen regelmatig als eerste over een voorgenomen echtscheiding. Zij kunnen de ouders een ‘duwtje in de rug geven’ door hen over het Team ‘Samen Scheiden’ te informeren en zo alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. De komende tijd gaat het team langs bij scholen en relevante zorgprofessionals om hen te informeren over deze nieuwe vorm van vrij toegankelijke jeugdhulp.

Meer informatie

Het Team ‘Samen Scheiden’ is bereikbaar via e-mail: samenscheidenelzu@etten-leur.nl en tel (076) 504 01 59. Surf voor meer informatie naar www.cjgetten-leur.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief