Afbeelding
Foto: Corné Godrie

Streekproducten steeds populairder: 'Boerderijwinkel heeft zeker toekomst'

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Streekproducten populair? De vraag stellen is hem beantwoorden. De ontwikkeling van Boerderijwinkel Godrie aan het Zwart Moerken in Rijsbergen komt namelijk niet uit de lucht vallen. “Klanten gaan voor de versheid van de producten,” weet eigenaar Corné Godrie. “En verser dan hier kan niet.”

Particuliere klanten konden bij aspergeteler Godrie altijd al terecht om asperges te kopen. “En dan werd er weleens gevraagd of ik toevallig ook aardappelen had”, vertelt hij. “Zodoende had ik al langer het idee om een winkel aan het bedrijf te koppelen.” De uitvoering van het idee kwam in een stroomversnelling door de plotselinge komst van het coronavirus. “In april openden we onze Boerderijwinkel om in eerste instantie onze asperges aan de man te brengen, maar inmiddels heeft er een flinke uitbreiding plaatsgevonden en hebben we een totaalpakket aan groente en fruit en wat zuivelproducten van collega-agrariërs. Het assortiment is voor 75% afkomstig van collega’s uit de buurt. Alleen exotisch fruit, zoals sinaasappels en mandarijnen, komt via een handelaar.” 

Versheid

De klantenkring is volgens Corné Godrie vooral afkomstig uit de nabije omgeving. “Mensen komen vooral voor de versheid van de producten. Verser dan hier kan ook niet, want je hebt niet te maken met veiling en tussenhandel. Ook de gunfactor speelt mee. De agrarische sector staat door de coronacrisis onder druk en mensen willen ook hun buurman helpen. Toch denk ik dat de aanloop wel zal blijven. De Boerderijwinkel heeft zeker toekomst.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief