Kastelein Christel Jochems: 'EK of WK voetbal levert in kroeg de mooiste momenten op'
Christel Jochems van café Ut Krisje: 'Hopelijk gaat het nu uitgestelde EK Voetbal volgend jaar wel door'
Christel Jochems van café Ut Krisje: 'Hopelijk gaat het nu uitgestelde EK Voetbal volgend jaar wel door' (Foto: Christel Jochems)

Kastelein Christel Jochems: 'EK of WK voetbal levert in kroeg de mooiste momenten op'

RIJSBERGEN - Voor het eerst sinds 2014 wisten de voetballers van het Nederlands Elftal zich weer te kwalificeren voor een eindtoernooi. Het coronavirus zette echter een streep door het EK 2020. Geen Estadio dus dit jaar bij een tijdens voorgaande toernooien steevast oranjegekleurd café Ut Krisje in Rijsbergen.


Eigenaresse Christel Jochems legde zich al in een vroeg stadium neer bij het besluit om het EK Voetbal te schrappen. “Je kunt er treurig over zijn of erover mopperen, maar daar heb je niks aan. Gewoon de knop omzetten. Klaar.” 

Oranje

Toch vindt ze het als echte sportfanaat jammer. “Een EK of WK voetbal levert in een kroeg toch de mooiste momenten op. En dan heb ik het niet eens over de financiële kant. Het is vooral ook mooi omdat iedereen dan gezellig samenkomt, helemaal in het oranje gekleed. Het trekt ook niet-voetballiefhebbers. We hebben er echt zes jaar naar uitgekeken. Hopelijk gaat het nu uitgestelde EK volgend jaar wel door.”

Formule 1

De Rijsbergse sportliefhebber blijft overigens niet helemaal verstoken van sport deze zomer. Zo worden bij café Ut Krisje op een groot scherm Formule 1-wedstrijden uitgezonden, zoals dit de voorbije zondagen reeds het geval was. “Daar komen wel fans op af die hopen dat Max Verstappen wint, maar het is nooit zo gek als met het voetballen. Misschien laten we de Champions League-finale ook nog op een scherm zien. Daar blijft het dan wel bij deze sportzomer. Volgend jaar hopelijk beter.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>