'Ons buurtschap is één grote familie. Ik mis de mensen en ook het feesten samen'
Loek Bastiaenen: 'Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een een heel mooi bloemencorso houden'
Loek Bastiaenen: 'Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een een heel mooi bloemencorso houden' (Foto: Monique Jansen )

'Ons buurtschap is één grote familie. Ik mis de mensen en ook het feesten samen'

ZUNDERT - Geen papier plakken, lassen of schilderen. Geen stress of de wagen wel op tijd afkomt. Geen tientallen mensen bij elkaar die samen de laatste dahlia's tikken. Het is ongewoon stil in de grote loods van buurtschap Poteind. 


Gelukkig is het niet helemaal stil. De grootste fanatiekelingen komen toch twee keer per week naar de loods om allerhande klusjes te verrichten. Ook Loek Bastiaenen (22) maakt deel uit van deze club. Hij vindt het intens jammer dat er dit jaar geen bloemencorso is: "Ik ben een fanatieke bouwer. Al vanaf kinds aan af ben ik bij buurtschap Poteind te vinden." Het buurtschap zou dit jaar de 'Zeeschildpadrace' bouwen, bestaande uit één grote en twee kleine bewegende zeeschildpadden: "We bewaren dit ontwerp nu voor volgend jaar." Loek mist ook de bouwavonden: "Dat is altijd heel gezellig. Ons buurtschap is één grote familie. Ik mis de mensen en ook het feesten samen." 

Klusjes

Op dit moment knapt hij samen met andere leden van Poteind allerlei klusjes op: "Normaal blijven die allemaal liggen. We repareren bijvoorbeeld de hekjes voor de bloemenvelden." Eigenlijk was het de planning dat de Poteinders op corsozondag gezamenlijk zouden samenkomen, maar deze activiteit is vanwege het aantal oplopende coronagevallen geschrapt. Loek weet nog niet wat hij gaat doen op corsozondag: "Het wordt in ieder geval heel anders dan vorig jaar. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een een heel mooi bloemencorso houden!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>