Vervanging openbare verlichting in gemeente Zundert van start
Foto: Gemeente Zundert

Vervanging openbare verlichting in gemeente Zundert van start

RIJSBERGEN - In Rijsbergen, bij de rotonde aan de Antwerpseweg, heeft wethouder Patrick Kok maandagochtend het startsein gegeven voor de vervanging van de openbare verlichting in de gemeente Zundert.


 Gezien de leeftijd van de masten én armaturen, is een deel van de openbare verlichting aan vervanging toe. Hiervoor komen slimme LED-armaturen: deze kunnen op afstand worden gedimd of uitgeschakeld. Ook geven de lampen zelf aan wanneer ze scheef staan of niet meer branden.

Kwaliteitsimpuls
“Zo wordt onze Servicedienst automatisch geïnformeerd als er iets mis is met een armatuur, een handigheidje,” aldus een trotse wethouder Kok. “Met het vervangen van de openbare verlichting, geven we opnieuw een kwaliteitsimpuls aan onze openbare ruimte,” vervolgt hij. In totaal worden de komende jaren ongeveer 5.000 masten en armaturen vervangen, verspreid over de vijf kernen. Het grootste deel van het project, dat in opdracht van de Gemeente Zundert wordt uitgevoerd door Dynniq BV, neemt naar verwachting de komende anderhalf jaar in beslag.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>