Starters vinden stulpje in Zundert: 'We hebben geluk gehad'
Starters Sofie Mathijssen en Jelle Damen: 'In maart zijn we gaan zoeken, in november krijgen we de sleutel van onze tussenwoning in Zundert'
Starters Sofie Mathijssen en Jelle Damen: 'In maart zijn we gaan zoeken, in november krijgen we de sleutel van onze tussenwoning in Zundert' (Foto: collectie Sofie Mathijssen)

Starters vinden stulpje in Zundert: 'We hebben geluk gehad'

WERNHOUT - De starters Sofie Mathijssen en Jelle Damen hebben naar eigen zeggen geluk gehad bij hun zoektocht naar een geschikte woning in de gemeente Zundert. “In maart zijn we gaan zoeken, in november krijgen we de sleutel van onze tussenwoning in Zundert.”


Zelf woont Sofie nog bij haar ouders in Wernhout, waar ze is geboren en getogen. Haar uit Zundert afkomstige vriend Jelle huurt een woning in Wernhout. “Na een reis van een maand door Australië hadden we zoiets van: ‘Waarom kopen we niet iets met z’n tweeën?’ Hierop zijn we in maart op zoek gegaan naar een bestaande woning in de gemeente Zundert.” 

Snel gehandeld

Sinds de start van hun zoektocht heeft het koppel een vijftal woningen bezichtigd in zowel Wernhout als Zundert. “Allemaal woningen die via makelaars op ons pad kwamen,” vertelt Sofie Mathijssen. “Bij een woning in Wernhout grepen we mis na een loting. Daarna hebben we nog andere woningen in Wernhout en Zundert bekeken. Hierbij was één ding wel meteen heel duidelijk: elke betaalbare woning voor een starter is meteen weg. Zelf hadden we niet al te hoge eisen. Het moest in principe een leefbare woning zijn die we later naar onze eigen wensen kunnen aanpassen, maar geen woning die eerst volledig zou moeten worden gestript. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een tussenwoning in Zundert. De verkopers hadden zelf ook een woning op het oog, dus beide partijen hebben snel gehandeld. In november krijgen we de sleutel.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>