<p>Caf&eacute; In De Wandelgangen aan de Markt in Zundert.</p>

Café In De Wandelgangen aan de Markt in Zundert.

(Foto: Addo Sprangers)

Zundertse kroeg voor half jaar dicht na ‘besloten’ coronafeest

ZUNDERT - Burgemeester Joyce Vermue van de gemeente Zundert wil sluiting van café In de Wandelgangen in Zundert voor de duur van een half jaar. Reden is het illegale feest dat er zaterdagavond 6 november werd gevierd. Hierbij negeerden 29 bezoekers de geldende coronaregels.


Horecagelegenheden zijn momenteel op last van de overheid tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. Toch moest de politie die zaterdagavond het café aan de Markt sluiten. Op het ‘besloten feest’ waren 29 personen aanwezig. De bezoekers en de eigenaar ontvingen een proces-verbaal voor het overtreden van de noodverordening. Tevens ontvingen vier bezoekers ook een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Onverantwoord

Burgemeester Joyce Vermunt reageerde ‘not amused’. “Naast dat het niet is toegestaan is het zonder meer onverantwoord van zowel de eigenaar als bezoekers van het café,” aldus de burgemeester. “Goed dat de politie heeft ingegrepen.” De burgemeester kondigde toen al aan aanvullende maatregelen te zullen nemen. “Er zijn veel horecaondernemers die in deze zware tijd het hoofd boven water proberen te houden binnen de maatregelen. Dit mag nooit ten koste gaan van de ondernemers die de regels aan hun laars lappen.”

Gesprek

Dinsdag heeft burgemeester Vermue de kroegeigenaar in een gesprek laten weten dat zij het café vanaf vrijdag 27 november voor een half jaar wil sluiten. De horeca-exploitant kan nog bezwaar maken tegen dit voornemen.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief