Groot onderhoud N638 tussen Zundert en Rucphen van start
Foto: Provincie Noord-Brabant

Groot onderhoud N638 tussen Zundert en Rucphen van start

ZUNDERT - De Provincie Noord-Brabant en aannemer BAM Infra zijn gestart met het groot onderhoud aan de provinciale weg N638 tussen Zundert en Rucphen. Om de weg veiliger te maken en om de leefbaarheid in de omgeving, krijgt de provinciale weg een flinke opknapbeurt.


De kruisingen worden verkeersveiliger ingericht door het aanbrengen van middengeleiders, zodat fietsers in twee delen over kunnen steken. De plaatselijk te smalle weg wordt op sommige stukken verbreed en er komt een houten geleiderail langs de rijbaan te staan om ernstige bermongevallen te voorkomen. Verder krijgt de gehele weg een nieuwe asfaltlaag, zodat de weg voor de komende tien jaar in goede conditie blijft.

Bomenkap

In de winter van 2020 zijn reeds alle noodzakelijke bomen gekapt die binnen het nieuwe tracé van de wegverbreding stonden en die het zicht op de zijwegen belemmerden. Het aantal gekapte bomen is in een eerder stadium gecompenseerd op Landgoed de Moeren.

Planning

Aannemer BAM start op maandag 8 februari 2021 met de wegwerkzaamheden. Het gedeelte tussen het Moervenstraatje en Schijfsebaan komt als eerste aan de beurt. Deze fase duurt zes weken. Alle werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd om de overlast voor aanliggende bedrijven en woningen te beperken.

Afsluiting

De volledige uitvoering van de klus duurt naar verwachting tot medio oktober 2021. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te voeren, wordt de N638 afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de tweede week van februari tot en met oktober 2021. Er zal worden getracht om de overlast voor omwonenden en bedrijven zo beperkt mogelijk te houden.

Omleidingen

Voor het doorgaand en lokaal verkeer worden omleidingen ingesteld, welke worden aangegeven middels met gele borden. Er wordt een grootschalige omleiding ingesteld via de N263 (Rijsbergen), de N394 en de A58. Lokaal verkeer wordt omgeleid via Sprundelsebaan (Klein Zundert). Tijdens de afsluiting blijft fietsverkeer tussen Zundert en Rucphen altijd mogelijk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief