Gemeente Zundert zet met pilot Pet Pot extra in op aanpak hondenpoepoverlast
<p>Wethouder Johan de Beer (l) samen met Tijmen Dekkers, een van de bedenkers van de bedenkers van de ondergrondse afvalcontainers voor hondenpoep.</p>

Wethouder Johan de Beer (l) samen met Tijmen Dekkers, een van de bedenkers van de bedenkers van de ondergrondse afvalcontainers voor hondenpoep.

(Foto: Gemeente Zundert)

Gemeente Zundert zet met pilot Pet Pot extra in op aanpak hondenpoepoverlast

WERNHOUT - Om de overlast van hondenpoep tegen te gaan, starten lokale ondernemers - in samenwerking met de Gemeente Zundert - de pilot Pet Pot. In deze pilot worden zes ondergrondse afvalcontainers voor hondenpoep geplaatst in Wernhout.
De Gemeente Zundert is de eerste gemeente in Nederland die aan de slag gaat met dit idee. De Pet Pot werkt als volgt: een hondenbezitter ruimt de poep op met een zakje, gaat naar een Pet Pot, opent deze met het voetpedaal én gooit het zakje hierin. Een eenvoudige en doeltreffende manier om de hondenpoep op te ruimen. De inhoud van de Pet Pot wordt vervolgens op een duurzame manier verwerkt tot grondstof.


Lokale ondernemers

Eén van de bedenkers van dit idee is Tijmen Dekkers van Deltae Innovation Solutions. “Het idee is gebaseerd op de verwerking van een waterzuivering waarbij menselijke poep wordt gezuiverd en steeds vaker als grondstof hergebruikt,” legt de Zundertse ondernemer uit. “Aangezien hondenpoep een overlast én een grondstof is, moest het wel interessant zijn om hier iets mee te doen.” Samen met Richard Dams van Dams Handel en Transport B.V, Peter Vermunt van AIS Etten-Leur en de ambtelijke projectgroep is dit idee bedacht en uitgewerkt.


Behoefte

“We doen al verschillende dingen om de overlast van hondenpoep tegen te gaan,” meldt wethouder Johan de Beer, portefeuillehouder Duurzaamheid, Milieu en Afval. “Dat onze inwoners behoefte hebben aan meer afvalbakken, komt telkens terug. Met de start van deze pilot geven wij gehoor aan deze wens.” Hij voegt eraan toe trots te zijn dat het idee tot stand is gekomen door de inbreng van een aantal lokale ondernemers.


Zes locaties

De Pet Pots in Wernhout zijn geplaatst aan het Weimerpad, nabij het Wierenbos, nabij de Total, aan de Diepstraat, aan de Potgieter én in de Grote Heistraat. Als de pilot een succes blijkt, worden stappen ondernomen om deze ook in andere dorpskernen te plaatsen. De hondenpoep wordt uiteindelijk gecomposteerd of vergist. Uit de pilot moet dit rendement blijken.
 

Gratis hondenpoepzakjes

Om de overlast van hondenpoep tegen te gaan, worden er bovendien nog altijd gratis hondenpoepzakjes verstrekt. Inwoners kunnen deze zakjes ophalen bij de uitgiftepunten: Coop Van Bedaf (Achtmaal), Boerenbond en PLUS Van Eekelen (Rijsbergen), Bakkerij Douenburg (Klein Zundert), Coop Van de Goorbergh en Gemeenschapshuis Wierenbos (Wernhout) en Albert Heijn, Boerenbond, CLTV, Van GoghHuis en het Raadhuis (Zundert).

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief