‘Iemand moet het doen, hè? Ik stoor me ontzettend aan het afval overal’
<p>Kees Hendrickx maakt twee keer per dag een rondje langs de visput aan de Kleine Heistraat om zwerfafval te lijf te gaan.</p>

Kees Hendrickx maakt twee keer per dag een rondje langs de visput aan de Kleine Heistraat om zwerfafval te lijf te gaan.

(Foto: Charles van Campenhout)

‘Iemand moet het doen, hè? Ik stoor me ontzettend aan het afval overal’

WERNHOUT - De visstek van zijn visclub ’t Alfertje moet er in zijn ogen keurig uitzien. Twee keer per dag maakt Kees Hendrickx daarom een rondje langs de visput aan de Kleine Heistraat in Wernhout om er mogelijk zwerfafval te verwijderen.


Het is geen overbodige luxe, zo maakt hij duidelijk. “Je betrapt nooit iemand, maar er wordt nogal wat weggegooid, hoor. Vorige week nog zijn hier zakken met huisafval gedumpt. Ik heb ook weleens een tas aangetroffen en slachtafval. Eén keer heb ik zelfs een leeg kluisje gevonden. Maar in de meeste gevallen gaat het om lege blikjes. Ik kom hier ’s avonds en heb dan al snel een blikje of vier, vijf opgeruimd. ’s Ochtends echter ligt er dan vaak weer opnieuw een blikje of vijf, zes in het water of naast de vuilnisbak. Dat snap ik dan niet. Het is toch een kleine moeite om je afval ín de vuilnisbak te gooien?” Kees Hendrickx wijt het aan gemakzucht. “Het heeft denk ik vooral te maken met de nonchalance van mensen. Als je door Zundert rijdt en je ziet wat er allemaal langs de weg wordt weggegooid… Statiegeld op blikjes zie ik wel zitten. Misschien dat het helpt.” Voordat hij begon met het dagelijks verzamelen van afval, deed een ander lid van de visclub dat. Toen die persoon vier jaar geleden stopte, pakte Kees Hendrickx de handschoen op. “Iemand moet het doen, hè? Ik stoor me ontzettend aan het afval overal. De buurtbewoners zijn er blij mee dat ik dit doe. ‘Mooi werk’, zeggen ze. Ach, ik vis hier zelf ook. Dan wil ik alles wel graag netjes hebben.”

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief