<p>Marleen Vermeeren: &#39;Dat Sint Cecilia heeft gekozen voor lichte muziek bevalt me prima&#39;&nbsp;</p>

Marleen Vermeeren: 'Dat Sint Cecilia heeft gekozen voor lichte muziek bevalt me prima' 

(Foto: Pierre Luijten)

Jubilerend Sint Cecilia kijkt nu vooral naar wat wél kan

RIJSBERGEN - Sint Cecilia bestaat komende donderdag officieel honderd jaar en had grootse plannen om dit bijzondere jubileum dit jaar uitgebreid te vieren. Vanwege het coronavirus zijn alle geplande activiteiten vooralsnog doorgeschoven naar volgend jaar. Wel heeft de jarige een verrassing in petto: donderdag kan iedereen online genieten van een speciaal opgenomen nummer met bijbehorende videoclip.


Een speciale commissie, bestaande uit oud-voorzitters en oud-bestuursleden van Sint Cecilia, had vanwege het jubileumjaar van de Rijsbergse muziekvereniging al een uitgebreid activiteitenprogramma samengesteld. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. “In januari al hebben we de knoop doorgehakt,” zegt bestuurslid Marleen Vermeeren. “Met onder andere een nieuwjaarsconcert, ‘iets groots’ tijdens de Rijsbergse kermis en Rijsbergen In Close Harmony (RICH) hadden we een aantal leuke jubileumactiviteiten op de agenda staan. We hebben echter besloten om het jubileum in 2022 te vieren, al kijken we wel wat er eventueel dit jaar nog kan. We willen er in ieder geval voor zorgen dat we zichtbaar blijven in Rijsbergen en omgeving.”

Verenigingsgevoel

Sint Cecilia ligt haar dan ook nauw aan het hart. Ze vertelt inmiddels iets meer dan 25 jaar bij de vereniging te zitten. “Ik mocht van mijn ouders twee hobby’s kiezen en één ervan was muziek. Op de basisschool heb ik eerst blokfluitles gehad voordat ik op mijn tiende bij Sint Cecilia begon, dat toen nog een jeugdorkest had. Eerst speelde ik hoorn, sinds 2012 bariton. Voor dat laatste instrument heb ik ook echt gekozen.

Van muziek maken word ik vrolijk. Muziek raakt me. Dat Sint Cecilia heeft gekozen voor lichte muziek bevalt me prima. Dat geldt ook voor de gezelligheid binnen de vereniging. Er is respect voor elkaar en voor elkaars muzikale niveau. Zelf speel ik lekker mijn partijtjes mee. Daarnaast maak ik voor een tweede keer deel uit van het bestuur. Je moet iets doen voor de vereniging, vind ik.”

In tijden van corona is dat volgens haar vooral het vasthouden van het verenigingsgevoel. “Het is zó gemakkelijk om niets te doen. Je moet attent blijven en toch proberen zoveel mogelijk binding met elkaar te houden. Het coronavirus heeft gezorgd voor een zoektocht, maar eigenlijk valt het me niet tegen. We hebben vorig jaar vanwege de lockdown natuurlijk een tijdje stilgelegen, maar we hebben van half juni tot half december nog wel fysiek kunnen repeteren op afstand. Inmiddels houden we alweer enkele weken online repetities, waarbij we in kleine groepjes per sectie spelen. Het komt erop neer dat je alléén speelt en feedback krijgt van de dirigent. Het was wel wennen, maar het is fijn om te doen. Zo blijven we bovendien getraind. We zijn bijvoorbeeld al bezig met stukken voor RICH en voor de optredens die straks weer gaan komen. Je wilt toch op een hoog niveau blijven presteren.”

Videoclip

Om de buitenwereld te laten zien dat Sint Cecilia nog steeds actief is en om het 100-jarig bestaan niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, wordt donderdag 1 april via www.sintceciliarijsbergen.nl en via www.facebook.com/sintceciliarijsbergen een speciaal in de studio opgenomen nummer, voorzien van videoclip, online gezet.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief