Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

Mascha is coördinator van meisjesteams VV Zundert: ‘Werk achter de schermen erg leuk’

Door: Tess Mutsters Algemeen

Mascha Domen, coördinator van de meisjesteams bij VV Zundert heeft eigenlijk nooit iets met voetbal gehad. “Ik ben echt niet zo’n sportief type,” lacht ze. Toen haar kinderen, eerst haar twee zoons en later ook haar dochter, op voetbal gingen, stond ze plotseling toch langs de zijlijn.

Haar oudste zoon was vijf toen hij met voetballen begon, inmiddels is hij achttien jaar oud. Mascha komt dus al een flinke tijd bij VV Zundert, waar al haar kinderen voetballen.

Sinds een paar jaar is ze coördinator van de meisjesteams. Daar houdt ze zich als het ware bezig met de logistiek van de teams. “Bij VV Zundert hebben we momenteel drie meidenteams. Eén team bestaat volledig uit meiden uit Zundert en twee teams zijn combinatieteams met meiden uit Wernhout. Als coördinator zorg ik voor de teamindeling, regel ik coaches en begeleiders en als er problemen zijn waar het team zelf niet aan uitkomt, kan ik ook inspringen,” legt ze uit

Hoewel Mascha geen hart voor voetbal heeft, vind ze het werk dat ze achter de schermen doet wel erg leuk. “Nu zijn er even geen wedstrijden, maar normaal zijn die zaterdagen wel echt mijn dagen, daar kan ik dan echt naar uitkijken,” legt ze uit.

Het verschil tussen vrouwen- en mannenvoetbal is er wel degelijk, denkt Mascha, al zit hem dat minder is de sport zelf. “Naar mijn idee is het voor de meiden veel meer een sociale gelegenheid. Voor hen is het niet alleen de sport, maar ook het feit dat je aan de slag gaat met een team.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief