Ronald Huijbregts, coördinator verbouwing: 'Gelukkig is alles verlopen zoals we dat van tevoren bedacht hadden'
Ronald Huijbregts, coördinator verbouwing: 'Gelukkig is alles verlopen zoals we dat van tevoren bedacht hadden' Foto: Lisa Schuurmans

Verbouwing gemeenschapshuis Koutershof: ‘We krijgen alleen maar positieve reacties’

Door: Lisa Schuurmans Algemeen

RIJSBERGEN - Verantwoordelijk voor de coördinatie van de verbouwing van het Rijsbergse gemeenschapshuis Koutershof is bestuurslid Ronald Huijbregts. Hij hoopt de vernieuwde Taveerne in Koutershof medio september op te leveren, zodat de activiteiten daar ook weer snel kunnen worden opgepakt. Veel gebruikers staan te springen om terug te keren in de vernieuwde Taveerne. 


In Koutershof worden tal van activiteiten georganiseerd, die sinds 7 juni 2021 deels werden verplaatst naar één van de zalen of soms zelfs tijdelijk werden stil werden gelegd voor de verbouwing. ‘’Gelukkig is alles verlopen zoals we dat van tevoren bedacht hadden. Sommige onderdelen hebben we wel anders uitgevoerd: zo wilden we eigenlijk een glazen schuifwand als entree, maar hebben we toch gekozen voor een rolluik vanwege praktische overwegingen. Dankzij de goede voorbereiding waren we in staat gestaag door te werken en is alles binnen de oorspronkelijke planning gerealiseerd. We gaan dus echt medio september weer open. ‘’In grote lijnen hebben we meer ruimte gecreëerd,’’ vervolgt hij. ‘’We hebben eerst alles gestript en vervolgens opnieuw ingedeeld. Het slopen van de dikke en harde muur was een hele klus. De medewerkers en vrijwilligers hebben hard gewerkt. ‘Dankzij de nieuwe indeling is het geheel veel ruimer geworden. We zijn niet meer afhankelijk van een openstaande deur om bezoekers uit te nodigen om binnen te komen. Er is nu een ruime opening die er voor zorgt dat gebruikers van het gebouw zien dat de horeca open is. Tijdens de verbouwing wandelden regelmatig mensen even binnen om te kijken wat we aan het doen zijn. Je merkt dat de mensen echt betrokken zijn bij wat we doen. Ze zijn enthousiast en verrast. We krijgen alleen maar positieve reacties.” Tijdens het interview werd de tapinstallatie geplaatst en was de elektricien bezig. De eyecatcher, een fotowand met oude beelden van Rijsbergen, is recent geplaatst. “Er moet nog wel een en ander gebeuren: wat schilderwerk, vloer coaten, waterinstallatie, lampen ophangen en natuurlijk het nieuwe meubilair plaatsen. Maar we zijn er bijna.We krijgen een sfeervolle ruimte met een uitstraling die passend is bij de weg die Koutershof inslaat.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief