Hans en Willemijn van Meer in hun winkel aan de Hogestraat in Rijsbergen.
Hans en Willemijn van Meer in hun winkel aan de Hogestraat in Rijsbergen. Foto: Heleen Verburg

Van Meer Schoenen bestaat 85 jaar

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

RIJSBERGEN - Van Meer Schoenen bestaat 85 jaar. De grootouders van Hans van Meer zijn de winkel indertijd gestart in de St. Bavostraat. Sinds begin jaren vijftig is de winkel gevestigd aan de Hogestraat in Rijsbergen.

DOOR HELEEN VERBURG

Hans van Meer is samen met zijn vrouw Willemijn de derde generatie die de winkel exploiteert. “Het is een leuke job met veel contact met mensen in de winkel. Maar ook achter de schermen valt er van alles te regelen.” Willemijn vult aan: “We gaan naar beurzen om schoenen in te kopen, we moeten nieuwe schoenen uitpakken en in de winkel zetten en schoenen fotograferen voor de website en social media.” Op de vraag of de vierde generatie al staat te trappelen om het bedrijf over te nemen, antwoorden ze: Nou, onze kinderen zijn nog schoolgaand en mogen in alle vrijheid hun eigen beroepskeuze maken. We zijn zelf ook nog jong genoeg om het nog een flink aantal jaren zelf te doen.”

Assortiment

De winkel voert een uitgebreid assortiment schoenen voor mensen van 0 tot 100 jaar. Hans licht toe: We hebben schoenen voor dagelijks gebruik, voor bijzondere gelegenheden en natuurlijk ook wandel- en sportschoenen. En natuurlijk de bijhorende accessoires, zoals poetsmiddelen, veters, zooltjes en wat sportattributen. We kunnen tevens de maat van ieders voet opmeten zodat de nieuwe schoen hier precies bij aansluit.”

Service

De winkel staat al 85 jaar voor klantvriendelijkheid en service. Dat houdt in dat we graag voor elke klant de tijd nemen,” legt Willemijn uit. En als het nodig is, gaan we ook met onze schoenen naar de klant toe, bijvoorbeeld als deze niet meer zelf naar de winkel kan komen. Ook gaan we soms met een grote hoeveelheid schoenen naar een verzorgingshuis zodat de bewoners ons daar kunnen bezoeken.” En Hans vult aan: Toen we door de Covid-19-pandemie noodgedwongen de winkel elf weken moesten sluiten, zijn we ook naar onze klanten toe gegaan. Via Whatsapp of Facebook konden ze een pas-tas met schoenen aanvragen, die we aan huis brachten. Dat is het voordeel van je klanten goed kennen. De maat was eigenlijk altijd goed.” De vader van Hans fungeert op de achtergrond nog steeds als schoenlapper. “Dus u kunt uw schoenen ook naar de winkel brengen voor een nieuwe zool of een andere reparatie. En waar nodig hebben we een goede samenwerking met de Schoenlapper in Zundert,” vermeldt Willemijn.

Bekendheid

De winkel mag dan al oud zijn, Van Meer Schoenen is ook springlevend. “We gaan mee met de ontwikkelingen van deze tijd,” geeft Hans aan. “Zo kunnen klanten ook online schoenen bestellen in de webshop. Ook zijn we te vinden op de verschillende sociale media zoals Facebook en Instagram.”

Openingstijden

De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 09.00 uur en sluit om 18.00 uur, op vrijdag zelfs om 20.00 uur. Op zaterdag sluit de zaak om 16.00 uur.

Van Meer Schoenen
Hogestraat 3, 4891 CA Rijsbergen
076 596 8065
www.vanmeerschoenen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief