Foto: Addo Sprangers

Cor Monden is oudste mannelijke bewoner van Nonnekeshof

De 91-jarige Cor Monden mag zich de oudste mannelijke bewoner van het Nonnekeshof noemen. Zijn woonplek staat bij hem hoog in het vaandel. “Je hoort mij geen klachten hebben.”


Oorspronkelijk komt hij uit Etten, laat hij weten, maar na ruim zestig jaar Zundert is hij hier aardig ingeburgerd. Vooral bij voetbalclub Moerse Boys is hij een bekende verschijning. 

“Daar heb ik zeven jaar in het hoofdbestuur gezeten en als trainer heb ik ‘De Moer’ nog kampioen gemaakt. Ook heb ik er de kantine gerund en ben ik terreinknecht geweest. Eigenlijk heb ik er alles wel gedaan. Ik ga nog steeds naar de wedstrijden van het eerste elftal kijken.” Ruim acht jaar geleden kwam hij met zijn inmiddels overleden vrouw in Nonnekeshof wonen. “Deze locatie hadden we al op het oog omdat het hier ook mogelijk is om zorg te krijgen. Toen er een appartement vrijkwam, zijn we meteen ingestapt. Het is de mooiste plek van Nonnekeshof.” 

Net als in zijn tijd bij Moerse Boys, toont Cor Monden zich ook hier een bezige bij. Al knutselend maakt hij bijvoorbeeld vogelhuisjes. “Naast houten kerstboompjes. Daar heb ik er voor het hele complex al meer dan vijftig van gemaakt.” Ook maakt hij, samen met overburen en andere bewoners, graag gebruik van de jeu de boulesbaan. “We spelen twee keer per week, maar het moet wel goed weer zijn.” 

Verder biljart hij dagelijks op het aanwezige biljart dat hij samen met andere bewoners onderhoudt. “Hartstikke gezellig. Het gaat daarbij niet echt om het winnen, al proberen we dat natuurlijk wel.” 

Addo Sprangers
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief