<p>Yvonne Marijnissen was onder de indruk van Nicole van Elterens verhaal over de Afriana Foundation.<br><br></p>

Yvonne Marijnissen was onder de indruk van Nicole van Elterens verhaal over de Afriana Foundation.

(Foto: Marloes Smits)

MalawiShop Zundert: ‘Alles wat we binnenkrijgen, proberen we te verkopen’

ZUNDERT - Yvonne Marijnissen is vrijwilliger bij de MalawiShop in Zundert. Ze leert Nicole van Elteren kennen tijdens de visagie voor een tv-programma en hoort haar verhaal over de Afriana Foundation vol bewondering aan. “Ik zag daarna de oproep in de Bode staan voor vrijwilligers en besloot me op te geven,” vertelt ze. 


Yvonne houdt zich bij de MalawiShop bezih met onder andere poetsen en sorteren bij de Malawishop. Via de winkel probeert Stichting MalawiShop zo veel mogelijk geld op te halen om het kleinschalige weeshuis van Nicole in Malawi te ondersteunen. Dat gebeurt op verschillende manieren. Zo worden kapotte spullen die niet via de winkel kunnen worden verkocht op andere manieren aan de man gebracht, zo maakt Yvonne duidelijk.,”Er zijn bedrijven die goederen op willen kopen. Daardoor maken we extra omzet en hoeven we steeds minder weg te gooien. Het mes snijdt aan meerdere kanten, want die bedrijven zijn daar ook weer blij mee.” Daarnaast is de MalawiShop lid van de Boekenbalie, een organisatie die tweedehandsboeken inkoopt. “Alles wat we binnenkrijgen, proberen we via diverse wegen te verkopen, zodat we meer geld kunnen genereren.” Naast de fysieke winkel is er nu een webshop waar producten kunnen worden aangeschaft. Toch wordt er nog het een en ander naar de milieustraat gebracht. Een speciaal team van twaalf personen doet dit elke week. “Zonder hen zouden we echt niet door kunnen werken, want dan zou alles hier binnen een mum van tijd helemaal volstaan.” 

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief