Bianca Braspennincx komt haar hele corsoleven al bij buurtschap Helpt Elkander.
Bianca Braspennincx komt haar hele corsoleven al bij buurtschap Helpt Elkander. Foto: Tess Mutsters
75 JAAR BUURTSCHAP HELPT ELKANDER

‘Of je nu met jong of oud staat te bouwen, het is altijd gezellig’

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Toen Bianca Braspennincx vorig jaar, na een jaar stilte vanwege corona, weer de tent in stapte, voelde het als thuiskomen. Al haar hele corsoleven komt ze bij buurtschap Helpt Elkander, maar ze werd pas op latere leeftijd actief in het corso.

“Mijn ouders zijn nooit echt fanatieke bouwers geweest,” vertelt Bianca. “Wel gingen we altijd gedurende het tikweekend naar de tent. Vanaf 2013, het jaar van Verffabriek, werd ik eigenlijk pas echt actief. Ik kon toen nog niet lassen, dus toen een paar buurtgenoten vroegen waarom ik nog niet naar de tent kwam en ik dat uitlegde, hebben ze me uitgenodigd. We stonden toen een hele zaterdag in de tent.” 

Na die zaterdag, was Bianca verkocht en al snel baande ze zich een weg in verschillende organisaties. Zo is ze actief in de jubileumcommissie, maar regelt ze ook ieder jaar het Bouwweekend; een weekend waarin alle buurtleden gezamenlijk een weekendje weg gaan. Buurtschap Helpt Elkander is bijzonder, daar zijn ze het allemaal wel over eens. “Iedereen wordt geaccepteerd, die gezelligheid trekt mij. Of je nu met jong of oud staat te bouwen, het is altijd gezellig,” vertelt Bianca. 

Wat de buurtschap verder bijzonder maakt is de structuur, denkt ze. “Wij houden echt van structuur. Alles is altijd netjes en we maken eerst voor álles een gedetailleerd plan voordat we het uitvoeren. Onze steigers zijn bijvoorbeeld hartstikke mooi en georganiseerd.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief