default
default Foto: Martijn Bastiaansen

Zundertse jumelage-overeenkomst met Auvers-sur-Oise in de schijnwerpers

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Met een bezoek van 44 leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Zundert aan het Van Gogh Museum in Amsterdam, is vandaag de jumelage-overeenkomst van de gemeente Zundert met de Franse zustergemeente Auvers-sur-Oise in de schijnwerpers gezet.

Vanwege de jumelage tussen beide gemeenten vindt er normaal gesproken jaarlijks een uitwisseling plaats tussen Nederlandse en Franse schoolkinderen. Vanwege het coronavirus is dit echter al twee jaar niet het geval geweest. Ook dit jaar komen er geen Franse scholieren naar de gemeente Zundert. De jumelage is zogezegd dus op een laag pitje komen te staan. In afwachting van betere tijden besloot de Gemeente Zundert vandaag dus maar iets voor de Zundertse scholieren te organiseren . Het werd een tripje naar het Van Gogh Museum in Amsterdam. Voor het Raadhuis in Zundert werden de kids hoogstpersoonlijk uitgezwaaid door bugemeester Joyve Vermue.

Bijzondere relatie

De Gemeente Zundert heeft een speciale band met Auvers-sur-Oise. Gemeente Zundert heeft een jumelage-overeenkomst gesloten met het Franse dorp vanwege de bijzondere relatie die beide gemeenten hebben met Vincent Van Gogh. In Zundert werd Van Gogh geboren en hij is in 1890 overleden in het Franse dorp. Hier ligt Van Gogh ook begraven. Er zijn regelmatig contacten tussen de twee gemeenten, zoals tijdens het Bloemencorso Zundert en de jaarlijkse scholenuitwisseling. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief