Afbeelding
Foto: Screenshot YouTube

Cees Engel, voormalig eigenaar Fort Oranje, overleden

Door: Bregje Kop Algemeen

RIJSBERGEN - Cees Engel, voormalig eigenaar van Fort Oranje, is overleden. Dat meldt Jeroen Pols, jurist van Virus Waarheid, op Twitter. "De strijd om Fort Oranje gaat door."

"Na tientallen jaren strijden tegen een rancuneuze overheid is Cees Engel overleden", aldus Pols. "Een bijzonder mens die stond voor rechtvaardigheid en een wetenschapper in hart en nieren. De strijd om Fort Oranje gaat door." Waar Engel aan overleden zou zijn, is niet duidelijk.

Camping Fort Oranje is altijd omstreden geweest. De omstandigheden van de bewoners zouden slecht zijn en zouden diverse criminele activiteiten plaatsvinden op de camping. Engel ontving meerdere dwangsommen hiervoor. 

Bodemprocedure

In de zomer van 2017 nam de Gemeente Zundert het beheer van voormalig camping Fort Oranje over en sloot zij de camping. Dit resulteerde onder meer in een langlopend juridische procedure, de bodemprocedure, waarover de rechtbank op 15 mei 2021 de Gemeente Zundert in het gelijk heeft gesteld. De Gemeente Zundert heeft de kosten voor de overname en sluiting van camping Fort Oranje, in totaal ruim vijf miljoen euro, in rekening gebracht bij de eigenaren van voormalig camping Fort Oranje, en herhaaldelijk gevraagd om te betalen. 

Cees Engel heeft de sluiting van ‘zijn’ Fort Oranje altijd aangevochten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief