Foto: Sandra Smits
Corso

Corsonieuws voordat je het tikweekend ingaat

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Komende zondag  trekt voor de 77ste keer het Bloemencorso van Zundert door de straten. Een erg divers corso met maatschappelijke thema's, beweging en figuratie. Alle dingen die je nog even moet weten voordat je vanavond het tikweekend ingaat.


Zundert heeft zoals gebruikelijk een themaloos corso. Ontwerpers en buurtschappen mogen volledig vrij kiezen wat ze bouwen, alleen de afmetingen van de wagen zijn aan maximale maten gebonden. Het Zundertse corso dateert van 1936. Omdat het evenement in de Tweede Wereldoorlog vijf jaar stil lag, is dit het 77ste corso.

Maatschappelijke thema's
Het corso heeft geen thema maar maatschappelijke thema's als het kappen van de regenwouden (Laer-Akkermolen) als ook de vervuiling van de zee door al het plastic (Schijf) komt in dit corso tot uiting. Ook dieren lijken zich nog steeds goed te lenen voor op een corsowagen, wat te denken van De Lent? Dieren vormen al jaren een fijn en bewerkelijk thema voor veel wagens. Toch zijn er zeker buurtschappen die de randen van 'hoe of wat een corsowagen is' opzoeken en daarmee de creatieve grenzen proberen te verleggen, zoals Molenstraat. 

Beweging
Ook het gebruik van beweging neemt weer iets toe; op 90 procent van de wagens is beweging een belangrijk onderdeel. Bij Achtmaal met 'Wave' en Rijsbergen met 'Sereen' zijn de bewegingen zelfs essentieel voor het slagen van het ontwerp. 't Stuk combineert dier en beweging in 'Iguana In(ter)action. Dit jaar voegen zij daar met gepureerde dahlia's een extra 'dahliabewerkingsvorm' aan toe. Ook de pestdokters van Klein Zundert gaan straks bewegen. 
Figuratie is dit jaar zeker ook aanwezig, zoals bij Markt, Stuivezand, Tiggelaar en Wernhout. Het record aantal figuranten van het winnende Schijf in 2017 wordt echter niet gehaald. Voor een laatste blik op de wagens voordat ze in de bloemen gaan kun je hier terecht.  

Extra tribune
Vanwege de enorm snelle verkoop van de tribunekaarten in mei dit jaar heeft de organisatie besloten een extra tribune te plaatsen aan de Burgemeester Manderslaan nabij het verzorgingscentrum De Willaert. Nog niet alle plaatsen zijn nu gevuld dus het is nog mogelijk om op zondag aan de informatiestand bij de ingang Bredaseweg een tribuneplaats te bemachtigen. Dat kan ook online via www.corsozundert.nl/tickets

Bereikbaarheid
Zundert is met openbaar vervoer bereikbaar via buslijn 115 vanaf Breda Centraal Station. Op zondag 2 september rijdt de bus volgens een aangepaste dienstregeling om de tien minuten, en brengt u tot vlak aan het parcours. Ook met de auto is Zundert goed bereikbaar. Er is ruime parkeergelegenheid, op loopafstand van het parcours, terwijl de verder gelegen parkeerplaatsen een gratis pendeldienst hebben.

De redactie wenst iedereen, van steker tot bouwer of ontwerper, een succesvol maar vooral gezellig corso toe. Tik ze! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief