Foto: Addo Sprangers

Zundert tast in buidel voor kwaliteitsimpuls reconstructie Molenstraat en Markt

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Zundertse gemeenteraad is akkoord gegaan met een extra investering van 215.000 euro om de reconstructie van de Molenstraat en de Markt in Zundert meer body te geven.


Het college heeft een deel van het geld voorbestemd om onder meer het deel van de Casper Damstraat achter het vernieuwde gemeentehuis aan te pakken. "Er is geen rekening gehouden met een goede aansluiting van nieuw op oud werk", vindt het college. Burgemeester en wethouders willen daarom de scope van het project uitbreiden en de projectgrens te verleggen vanaf de huidige grens (voorgevel gemeentehuis) naar de Caspar Damstraat. "Zo ontstaat een veel logischer en aantrekkelijker centrum". Oorspronkelijk is hier volgens het college niet voor gekozen, voornamelijk om financiële redenen. Nu fysiek zichtbaar is wat de (ongewenste) gevolgen hiervan zijn, wil het college hierop alsnog actie ondernemen. Hiermee is een bedrag van 85.000 euro gemoeid.

Verlichting

Hiernaast wil het college 45.000 euro steken in de verlichting van het plein aan de Markt om het mozaïek met een portret van Vincent van Gogh aldaar mooi uit te kunnen lichten. Herin is ook de verlichting van het gemeentehuis meegenomen, die volgens het college niet langer voldoet aan de eisen van nu, zowel fysiek als qua techniek.

Buffer

Voor de post onvoorzien ten slotte wil het college een bedrag van 85.000 euro reserveren om eventuele tegenvallers bij de laatste fase van de opknapbeurt van de Molenstraat op te vangen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief