Foto: Addo Sprangers
FOTOALBUM

Vakantieweek 't Stokperdje is grote hit

  Algemeen,Nieuws

KLEIN ZUNDERT - De Vakantieweek bij 't Stokperdje in Zundert, steevast tijdens de tweede week van de basisschoolvakantie, mag zich in een ongekende populariteit verheugen. Woensdag kon zelfs met zo'n 550 kinderen een recordaantal deelnemers worden genoteerd.


De Vakantieweek, welke deze vrijdagmiddag wordt afgesloten met een eindshow voor de ouders, staat dit jaar in het teken van Circus Davelaar. De hele week al speelt zich een verhaal af rond de circusdirecteur die - samen met de kinderen - allerlei avonturen beleeft. Er komt zelfs een rechtszaak van, maar dat mag de pet niet drukken. "Hoe meer kinderen 'Boooeh' naar mij roepen, hoe succesvoller", vindt de in een deftige outfit gestoken circusdirecteur.

Goocheltrucs

In het Kleindorp, bedoeld voor kinderen die in groep 1, 2, 3 en 4 zitten, leerden de kinderen leuke goocheltrucs van een echte goochelaar en deden zij mee aan een clownsact met een heuse pipo die al zijn 2.000 opgeblazen ballonnen wist kwijt te raken. Ballonnen die door de kids uiteraard gevonden werden en weer terugbezorgd aan de onfortuinlijke clown. Acrobaten ontbraken eveneens niet, net als de Sterke Man die zijn spierballen liet rollen. Dat er zich ook onder de kinderen echte krachtpatsers bevonden, werd echter al snel duidelijk. De door hen zelf  geknutselde  halters konden zij  net als de Sterke Man - met eenvoudig gemak de lucht in tillen.

Talentenjacht

In een circus wordt natuurlijk opgetreden. De kinderen uit het Grootdorp, bedoeld voor de kinderen van groep 4 tot en met groep 8 van de basisschool, mochten zichzelf via een dagelijkse talentenjacht in de figuurlijke schijnwerpers zetten en zo meedingen naar een plek in de afsluitende show op vrijdagmiddag. Al waren er nog veel meer activiteiten. Een echte Vossenjacht op dinsdagavond bijvoorbeeld, terwijl er op woensdagavond werd gezwommen in zwembad De Wildert. Donderdagavond stond in het teken van een echte dorpsdisco met schuimparty.

Bouwen

Uiteraard werd er traditiegetrouw weer volop gebouwd in zowel het Kleindorp als het Grootdorp. Naast het bouwen van hutten kunnen de kinderen gedurende de week speciaal geld verdienen door te werken of door via een eigen winkeltje bijvoorbeeld zelfgemaakte armbandjes te verkopen. Met het verdiende geld kon dan weer materiaal worden aangeschaft om verder te bouwen aan de hut. Daar moesten - heel leerzaam - vervolgens weer vergunningen en verzekeringen voor worden geregeld. "Een kleine samenleving met een mini-economie dus", vertelt Angela Poppelaars, een van de tientallen vrijwilligers die als 'leiding' ervoor zorgen dat de Vakantieweek op rolletjes verloopt. Ook de kinderen voor wie het bouwen niet hun ding is, konden zich prima vermaken. De aanwezigheid van een zwembad en luchtkussens staat daarvoor garant. Ook konden ze meedoen aan allerlei sport- en spelactiviteiten, zoals een voetbaltoernooi. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief