Burgemeester Joyce Vermue op bezoek bij het jubilerende bruidspaar Van Aert-Van Overveld. FOTO ADDO SPRANGERS
Burgemeester Joyce Vermue op bezoek bij het jubilerende bruidspaar Van Aert-Van Overveld. FOTO ADDO SPRANGERS (Foto: Addo Sprangers)

Echtpaar Van Aert-Van Overveld viert 60-jarig huwelijk

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Feestelijke momenten genoeg voor Johan van Aert (78) en Annie van Overveld (77) de voorbije dagen. Afgelopen donderdag vierde het echtpaar officieel zijn 60-jarig huwelijk en maandagmiddag kwam burgemeester Joyce Vermue als kers op de taart hoogstpersoonlijk haar felicitaties overbrengen.


Een primeur voor beide partijen, want het was de eerste keer dat Joyce Vermue in de hoedanigheid van burgemeester van de gemeente Zundert een bezoek aflegde aan een jubilerend bruidspaar, hiermee een traditie voortzettend welke door haar voorganger Leny Poppe-de Looff nieuw leven werd ingeblazen.

Huishoudschool

"Ik ging naar de huishoudschool in Zundert, en fietste met vriendinnen van Zundert naar Achtmaal toen we Johan met een stuk of vijf jongens aan het werk aan het werk zagen in een kwekerij op de Achtmaalseweg", begint de uit Achtmaal afkomstige Annie haar verhaal. "Wat er toen gebeurde? Een beetje zwaaien naar elkaar, zó is het begonnen. Op zeker moment kwamen we elkaar weer tegen op de Wernhoutse kermis. Daarna gingen we af en toe samen fietsen en zo."

Zundert

Daar bleef het niet bij, want na drie jaar verkering volgde zestig jaar geleden een bruiloft en kwamen er aansluitend ook drie kinderen ter wereld: dochter Carla (nu 59 jaar oud), zoon Kees (56 jaar) en zoon Peter (54 jaar). Inmiddels mogen Johan en Annie ook vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen tot de familie rekenen. "De eerste drie jaar van ons huwelijk hebben we bij mijn ouders ingewoond", vervolgt Annie. Johan moest in militaire dienst, waarna besloten werd om naar Zundert te verkassen. Annie: "Johan kwam van Zundert, waar hij aan de Willem Pastoorsstraat woonde. Daarom zijn we hier komen wonen. Op Achtmaal was ook niks te doen. We hebben met ons gezin 25 jaar aan de Caspar Damstraat gewoond en daarna 30 jaar in de Kapellekestraat. Sinds twee jaar wonen we in een appartement aan de Beukenlaan".

Moerse Boys

"We hebben altijd een kwekerij gehad. Eerst aardbeien, daarna boompjes. Dat hebben we altijd gedaan, ook nadat Johan in 1965 als postbode begon", vervolgt Annie. Hierdoor genoot Johan grote bekendheid in het dorp. "Maar ik heb ook vijf of zes jaar in het eerste elftal van Moerse Boys gespeeld", vertelt hij zelf niet zonder trots. "Totdat ik mijn knie in elkaar draaide. Daarna was het gedaan met voetballen. Ik kon nog wel rechtdoor lopen, maar niet meer draaien met die knie. Vervolgens ben ik actief geworden bij atletiekvereniging DJA Zundert, waar ik uiteindelijk veertig jaar trainer ben geweest".

Corso

Daarmee is hij volgens Annie misschien nog wel veel bekender geworden. Zelf kreeg ze ook de smaak te pakken. "We hebben bij DJA allebei les gegeven in technische nummers: verspringen, hoogspringen, discuswerpen, van alles. Johan gaf ook nog looptraining". Het betekent niet dat het echtpaar geen tijd meer had voor andere hobby's. Het feit dat Johan in 2011 nog een Koninklijk lintje ontving vanwege zijn vrijwilligerswerk voor DJA, de EHBO-vereniging Zundert en Corso Zundert spreekt wat betreft boekdelen. Ook Annie stortte zich op het Corso. "Daar kon ik bij wijze van spreken blijven slapen", zegt ze. "Ik ben nog zes jaar bestuurslid bij buurtschap Markt geweest. Johan gaat nu nog op het veld werken en ik zet koffie. Zo zijn we toch nog een beetje bezig, hè?" Johan gaat daarnaast nog twee keer per week biljarten en speelt daarbij ook in competitieverband.

Vakantievierders

Een andere gemeenschappelijke passie van Johan en Annie is reizen. Annie: "Wij zijn echte vakantievierders. We gaan wel twee tot drie keer per jaar op vakantie. Om te kamperen. We zijn veel op pad geweest met de camper en de caravan. Frankrijk, ook een keer Spanje, Kroatië, Spanje, noem maar op. Daar hebben we altijd veel van genoten. En nog! Toen we één keer besloten om thuis te blijven, kregen we meteen de vraag: 'Moeten jullie niet weg?'. Haha. We hebben altijd volop gezelligheid gehad".

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief