Foto: Addo Sprangers

Dorpspanel moet inwoners actief betrekken bij lokale politiek

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Dorpsbelangen is bezig met de oprichting van een zogeheten Dorpspanel. Doel is om inwoners op een actieve manier te betrekken bij de lokale politiek. "De traditionele achterbanvergaderingen werken niet meer," zo vat René de Bruijn, fractievoorzitter van Dorpsbelangen, de aanleiding voor dit initiatief samen.


In totaal zo'n 300 inwoners en bedrijven, woonachtig of gevestigd op huisnummer 2, hebben recentelijk een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden voor het Dorpspanel. Dat nummer is een verwijzing naar de laatste verkiezingen, waarbij Dorpsbelangen lijst 2 was. "Maar op deze manier hebben we ook willekeurig inwoners benaderd. Je bereikt een heel diverse groep". En dat past bij de mening van Dorpsbelangen dat inwoners anno 2019 op een andere manier naar hun mening moet worden gevraagd. "Wij vinden het belangrijk dat we bij onderwerpen die we in de gemeenteraad behandelen en die veel mensen raken, ook een goede afspiegeling van de mening van de inwoners van Zundert hebben. Onze traditionele achterbanvergaderingen waar we deze onderwerpen ook bespreken zijn niet meer representatief. Het is beperkt wat er aan nieuwe gezichten op deze vergaderingen afkomt".

Het is de bedoeling dat leden van het op te richten Dorpspanel periodiek om hun mening over bepaalde onderwerpen wordt gevraagd. Afhankelijk van het onderwerp zou dat kunnen via een digitaal forum, via een ouderwetse vragenlijst of - mogelijk in een later stadium - via het persoonlijk uitwisselen van gedachten. Het eerste inwonersadvies dat Dorpsbelangen bij het Dorpspanel wil inwinnen betreft de toekomst van de Assortimentstuin in Zundert. Inmiddels hebben zich zo'n dertig personen voor deelname aan het Dorpspanel gemeld. Ook inwoners die geen brief hebben ontvangen kunnen zich aanmelden via: inwonersadvies@dorpsbelangenzundertrijsbergen.com.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief