Kees Vogels en Jacques de Nennie: 'We hebben het dertig jaar lang zonder één cent subsidie gedaan'
Kees Vogels en Jacques de Nennie: 'We hebben het dertig jaar lang zonder één cent subsidie gedaan' Foto: Saskia Roks

Vogels en De Nennie verlaten bestuur De Koutershof

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - 'De huiskamer van Rijsbergen'. Zo omschrijven de twee aftredende bestuursleden, Kees Vogels en Jacques de Nennie, De Koutershof in Rijsbergen. Een plaats in het centrum waar iedereen welkom is. Een plek waar men in Rijsbergen elkaar kan ontmoeten voor sport, ontspanning en cultuur. Tal van verenigingen vinden er inmiddels hun thuis. Hier hebben Kees Vogels vanaf 1991 en Jacques de Nennie vanaf 2003 hun bestuurlijke steentje aan bijgedragen.

Beide heren vinden hun leeftijd toch wel een reden om de bestuurstaken over te dragen aan nieuwe mensen. Je kunt maar beter op tijd weg zijn voordat ze je weg gaan kijken, vertelt Kees. "En tja, hoe weet je nu wanneer het precies het juiste moment is om weg te gaan?" We hebben het in ieder geval altijd met heel veel plezier gedaan", zegt Jacques. "En we weten zeker dat we nu met een gerust hart kunnen stoppen want we hebben goed personeel en alle vacatures binnen het bestuur zijn ingevuld. Het feit dat het huidige bestuur een afscheidsreceptie voor ons wil regelen zien we als een blijk van waardering, we hopen op een gezellige bijeenkomst op 21 september aanstaande."

Kees Vogels

Kees kwam al veel over de vloer bij De Koutershof voordat hij zijn intrede in het bestuur deed. Zo kwam hij er met de carnaval en stond op het podium bij de Bonte Avond en het toneel. Toen hij stopte als gemeenteraadslid werd Kees benaderd om plaats te nemen in het bestuur. Dit was in 1991. "We hebben het dertig jaar lang zonder één cent subsidie gedaan, tot aan de nieuwbouw. Die nieuwbouw was echt mooi om mee te maken."

Jacques de Nennie

Jacques werd in 2003 door zijn tennismaat Kees Vogels gevraagd om het bestuur van De Koutershof te versterken. Jacques heeft altijd contacten onderhouden met leveranciers en de Gemeente Zundert. Daarnaast droeg hij zorg voor de facturatie. "We zijn de laatste jaren erg geprofessionaliseerd. Je hebt te maken met regelgeving en daar moet controle op uitgevoerd worden. Mijn opvolger is Kees Verkooijen, hij loopt al een poos mee en dat gaat goed. Dus dat maakt dat ik echt met een gerust hart afscheid kan nemen."

Vrienden van De Koutershof

Met het vertrek van Kees en Jacques wordt het bestuur kleiner, maar de wensen voor de toekomst van De Koutershof zijn groots. Bovenaan het wensenlijstje staat de verbouwing van de taveerne. De plannen liggen al klaar. De bar moet naar achter geplaatst worden zodat er meer ruimte ontstaat. En de inrichting is aan vernieuwing toe. Om dit te kunnen bekostigen zal er zoveel mogelijk een beroep gedaan worden op vrijwilligers maar ook financiële steun is hierbij hard nodig. "Als iedereen een kleine bijdrage doet, kan dat een grote verandering brengen", aldus Kees. Daarom kun je vriend worden van De Koutershof. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is na te lezen op de website van De Koutershof.

Afscheidsreceptie

De afscheidsreceptie van Kees Vogels en Jacques de Nennie vindt plaats op vrijdag 21 september van 19.00 uur tot 21.00 uur in De Koutershof aan de Koutershof 4 te Rijsbergen. Iedereen is welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief