Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Eigenaar Fort Oranje wraakt opnieuw rechter

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Cees Engel, eigenaar van Fort Oranje, heeft opnieuw een rechter gewraakt. Afgelopen zomer wraakte Engel in een andere rechtszaak rond de Rijsbergse camping ook al een andere rechter vanwege vermeende partijdigheid bij de rechtbank Breda. Dat verzoek werd afgewezen.

In een kort geding tegen de Gemeente Zundert eiste Engel woensdag camping Fort Oranje in Rijsbergen terug. Engel kwam daarbij met nieuwe informatie welke bewijs zou moeten leveren dat uitsluitend beheer van camping Fort Oranje nimmer de bedoeling is geweest van de Gemeente Zundert. Sterker nog: de Gemeente Zundert zou vooraf alles hebben gepland en direct de opdracht hebben gegeven om te gaan slopen. Om een kapstok te creëren voor de volledige sloop en ontmanteling van Fort Oranje, zou volgens het kamp-Engel de leugen zijn verspreid dat mensen zich illegaal toegang verschaften tot de Rijsbergse camping. De rechter ging woensdag niet in op de aantijgingen van Engel en richtte zich vooral op de door de Gemeente Zundert gemaakte kosten, welke inmiddels in de richting van de vijf miljoen euro gaan.

Erbarmelijk

Gemeente Zundert nam op 23 juni 2017 het beheer van camping Fort Oranje over en kwam al meteen met de boodschap dat de erbarmelijke leefomstandigheden en de veiligheidssituatie op de camping noodzaakten tot actie. Samen met de hulpdiensten werd toen besloten tot sluiting van de camping. Bewoners moesten op zoek naar andere woonruimte. Vanaf dat moment is gefaseerd gewerkt aan het verplaatsen van de bewoners. De Gemeente Zundert vangt op dit moment op het voormalig AZC aan de Ettenseweg in 28 woonunits voormalige bewoners van Fort Oranje op. Nu de camping leeg is, is de Gemeente Zundert bezig met de toekomst van het terrein, zonder dat zij hierover concrete uitspraken wil doen.

Raad van State

Campingeigenaar Cees Engel vocht reeds eerder - samen met zeventien bewoners - de sluiting en de ontruiming van de camping aan. In oktober vorig jaar echter oordeelde de Raad van State dat, gezien de ernst van de situatie op de camping, de door de Gemeente Zundert getroffen maatregelen terecht waren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief