Foto: Alexander Vingerhoeds

Koninklijk lintje voor kruisboogsportfanaat Johan Tax

  Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL - Johan Tax heeft zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Leny Poppe-de Looff van de Gemeente Zundert. Hij mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.


Tax heeft zijn lintje gekregen vanwege zijn grote verdiensten voor de kruisboogsport in zijn algemeenheid en voor de Achtmaalse kruisboogvereniging Komst des Vredes in het bijzonder. De uitreiking van de onderscheiding vond plaats tijdens het 100-jarig jubileumfeest van kruisboogvereniging Komst des Vredes in zaal Den Thuur aan de Achtmaalseweg in Achtmaal

Komst des Vredes

Johan Tax is sinds 1974 lid van de vereniging. Door de jaren heen heeft hij verschillende rollen vervuld, zoals bestuurslid, actief schutter, trainer van de jeugd en begeleider van nagenoeg alle leden. Hiermee zette hij zich altijd in om de kruisboogsport bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Hij is een drijvende kracht binnen de vereniging en staat altijd klaar voor zijn medemens.

Buurtschap Achtmaal

Hiernaast is hij al 45 jaar actief bij buurtschap Achtmaal. Al geruime tijd is hij mede verantwoordelijk voor de opbouw van de tent. Onder zijn deskundige leiding wordt de tent op professionele wijze opgezet en afgebroken. Veiligheid staat hierbij voorop. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief