Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe corsobouwplaats van buurtschap Poteind.
Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe corsobouwplaats van buurtschap Poteind. (Foto: Addo Sprangers)

Buurtschap Poteind ziet toekomst met nieuwe corsoloods vol vertrouwen tegemoet

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Voor buurtschap Poteind belooft 2019 een bijzonder jaar te worden. Voor de eerste keer namelijk zal de buurtschap haar corsowagen bouwen in haar fonkelnieuwe loods op bedrijventerrein Beekzicht en niet in de tot dusver vertrouwde corsotent op het Oranjeplein.


'Naar de Markt', zo heet de creatie die buurtschap Poteind dit jaar naar een ontwerp van Kyle Dictus gaat bouwen. De weg die naar de Markt moet worden afgelegd is dit jaar een stukje langer dan in andere jaren, al is de afstand tussen de oude en nieuwe corsobouwplaats hemelsbreed niet eens zo heel groot.

Skelet

Aan de realisatie van de nieuwe corsobouwplaats wordt momenteel hard gewerkt. Wie recentelijk bedrijventerrein Beekzicht heeft gepasseerd, zal de indrukwekkende stalen constructie in de verte - de skelet van de loods van buurtschap Poteind - ongetwijfeld niet zijn ontgaan. Van dat skelet zal overigens al snel niet veel meer te zien zijn.

Handjes

De bouw verloopt namelijk zó voorspoedig dat waarschijnlijk eind deze week al de buitenzijde van de loods af is, inclusief wandplaten en dak. Al is er dan aan de binnenkant nog het nodige werk aan de winkel, weet Adje van Hassel, voorzitter van buurtschap Poteind. "Dan kunnen we binnen aan de gang met het straatwerk en de elektriciteit. Waar mogelijk leveren we dan vanuit de buurtschap ook zelfde nodige handjes. Alles is erop gericht de loods zo snel mogelijk klaar te krijgen, want eind mei willen we er aan onze corsowagen gaan bouwen."

Veiliger

Voor de nieuwe corsobouwplaats van buurtschap Poteind - gefinancierd via crowdfunding en eigen spaargeld - is afgeweken van het formaat voor de 'ideale corsobouwplaats'. Normaliter gaat een corsobouwplaats uit van maximaal 250 m2 aan permanente opslagloods en een tijdelijke bouwtent van maximaal 650 m2. De loods van buurtschap Poteind heeft een oppervlakte van 600 m2. "Het lijkt alsof we nu veel minder ruimte hebben, maar het is nog altijd een flinke ruimte", aldus Van Hassel. "Bovendien hebben we hier straks alles binnen handbereik. Voorheen hadden we de opslag van onze materialen bijvoorbeeld op wel vier of vijf verschillende plekken. Groot voordeel is ook dat we straks geen steigers meer hoeven af te breken. Dat scheelt veel tijd. Die uren kunnen we dan steken in de corsowagen. Het wordt bovendien een stuk veiliger werken en dat is wel de belangrijkste insteek geweest."

Passé

De ouderwetse corsotent is voor buurtschap Poteind nu dus definitief passé. Toch is daar bij het bouwen van de laatste corsowagen vorig jaar niet uitvoerig bij stilgestaan, vertelt Adje van Hassel. "We zijn samen met de Gemeente Zundert heel lang bezig geweest met het zoeken naar een nieuwe plek. Daarbij zijn veel locaties de revue gepasseerd. Binnen de grenzen van onze eigen buurtschap was niet veel plek en ook in de directe nabijheid waren niet veel alternatieven. De insteek van de Gemeente Zundert was het kunnen verlenen van een vergunning, om te kunnen waarborgen dat er ook over twintig jaar nog een corso is."

Abrupt

"De verhuizing naar de nieuwe locatie is natuurlijk een heet hangijzer geweest. Op zeker moment heeft de Gemeente Zundert de knoop doorgehakt en is het de loods op bedrijventerrein Beekzicht geworden. Daarna volgden vergunning, bestemmingsplan, bouwplannen, noem maar op. Daar ging best veel tijd overheen. Toen we met de laatste corsowagen bezig waren, wisten we niet zeker of de verhuizing dit jaar al zou plaatsvinden. Bij ons leefde niet het gevoel dat we voor de laatste keer in de corsotent aan het Oranjeplein aan het bouwen waren. Pas in januari was er groen licht. In die zin is de verhuizing redelijk abrupt, al wisten we dat het eraan zat te komen."

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Krantenbezorger

Nieuwendijk Genderen Hank

verpleegkundige

weert

bezorger

rijsbergen

Elektro/onderhoudsmonteur

bergen op zoom

Raad van Commissarissen

Zundert - Rucphen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief