Foto: Gemeente Zundert
FOTOALBUM

Leny Poppe-de Looff benoemd tot ereburger van Zundert

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Bij haar afscheid als burgemeester is Leny Poppe-de Looff vrijdag benoemd tot ereburger van de gemeente Zundert. Als grote blijk van waardering en dankbaarheid besloot het college haar de erepenning toe te kennen.


Leny Poppe-de Looff werd verrast tijdens de speciale raadsvergadering welke in het teken stond van haar afscheid. Ruim twaalf was ze jaar burgemeester van Zundert. Na het aflopen van haar tweede ambtstermijn op 1 maart bleef ze nog tijdelijk aan als waarnemend burgemeester. Vandaag nam ze afscheid.

Zundertse aanpak

Burgemeester Poppe-de Looff heeft vanaf het begin van haar ambt daadkracht en lef getoond. Startend tijdens een periode van politieke onrust heeft ze in grote mate bijgedragen aan het verbeteren van de (bestuurlijke) verhoudingen. Ze heeft Zundert op de regionale kaart gezet door haar grote bijdrage aan allerlei regionale overlegstructuren. Mede door haar aanpak van probleemdossiers in de gemeente kent Nederland Zundert als een gemeente met daadkracht en is de 'Zundertse aanpak' een voorbeeld voor veel andere gemeenten. Ook op internationaal niveau heeft ze veel betekend voor Zundert. Zo zette ze zich in voor de vriendschap met de gemeente Auvers-sur-Oise in Frankrijk en was ze voorzitter van het Belgisch Nederlands Grens Overleg (Benego).

Toegankelijk

Bovenal was burgemeester Poppe-de Looff een burgemeester voor haar inwoners. Door haar grote interesse in de gemeenschap was ze voor iedereen toegankelijk en was ze erg betrokken. In het bijzonder bij lief en leef, voor jong en oud. Ze ging het gesprek aan en bleef verbinding zoeken.

Ereburgerschap

Leny Poppe-de Looff is de tweede persoon die de titel ereburger krijgt. Ook André van der Kloot mag zich ereburger noemen. Deze onderscheiding wordt in zeer bijzondere gevallen toegekend als blijk van waardering voor inwoners en niet-inwoners die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente of de gemeenschap.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief